NiezależnaOpinia

    Car Free
    Opinie, skargi a doświadczenie klijentow (76)

    9.6
    97% Będę kupować tutaj nadal!
    Zamówienie
    rating
    9.6
    Serwis
    rating
    9.6
    Cennik
    rating
    9.6
    Dostava
    rating
    9.6

    Wszystkie opinie

    Czytaj o doswiadczeniach klientów, niezależnie opinie oraz skargi! Dowiedż się o najlepszych (online) sklepach. Wspólnie zdecydujemy, które sklepy są godne naszey uwagi a które nie!

    Negatywnie

    Niestety firma oszukuje pracowników jak i klientów którzy wynajmują auta.
    Prezes to niezła złotowa. Brak szacunku do ludzi. Pensje z wielkimi opóźnieniami. I inne problemy.

    Przez: Byly 22-01-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Tak
    2
    rating

    Wszystko w porządku

    Przyznaję, że samochody mają sprawne i czyste. Myśl, że może byc to dobrym rozwiązaniem też dla Was. Sami sprawdźcie ich ofertę!

    Przez: Andrzej 02-01-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Tak
    10
    rating

    samochodY, OK

    Wszystko w porządku. Pojazdy sprawne. Myślę, że jeszcze skorzystam.

    Przez: Grucha 31-12-2019
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Tak
    10
    rating

    Auto wynajem

    U nas wszystko sprawdziło się ok. Samochody wyglądają dobrze, na krótką trasę nie było żadnego problemu. Warto sprawdzić tę wypożyczalnię.

    Przez: Antek 30-12-2019
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Tak
    10
    rating

    Car Free

    Wynajmowaliśmy z Car Free i faktycznie jesteśmy zadowoleni. Samochody dobre i sprawne, wszystko na czas. Jeśli potrzebujecie auta na krótszy czas, to warto skorzystać z ich oferty.

    Przez: Anka31 28-12-2019
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Tak
    10
    rating

    Car Free

    Samochód sprawny, dobrany bezproblemowo. Jeśli potrzebujecie auta na szybki wynajem, to śmiało możecie korzystać z ich oferty.

    Przez: Roman18 27-12-2019
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Tak
    10
    rating

    Wynajem, ok

    Wszystko ok. Auto sprawne, cenowo też w porządku.

    Przez: Tomasz 24-12-2019
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Tak
    10
    rating

    Na plus

    Ciężko doszukać się negatywów, ja co prawda pożyczałem auto na kilka dni, ale i tak obsługa bardzo dobrze się spisała. Chętnie tu wrócę, gdy będę następnym razem potrzebować auta na wynajem.

    Przez: Bartłomiej 30-11-2019
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Tak
    10
    rating

    Łatwy kontakt

    Szybko zarezerwowałem auto i wszystko na miejscu było tak jak w rezerwacji. Auto czekało, a miły Pan przekazał mi kluczyki, wyjaśnił warunki wynajmu i tak samo oddając samochód w umówione miejsce wszystko sprawnie poszło.

    Przez: Maciek 29-11-2019
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Tak
    10
    rating

    Super

    Szybko, sprawnie, bezproblemowo. Obsługa pomogła w dopasowaniu odpowiedniego auta, rozwiała wszystkie moje wątpliwości związane z wynajmem, robiłem to pierwszy raz.

    Przez: Antek 29-11-2019
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Tak
    10
    rating

    Tanio i wygodnie

    Potrzebowałam jak najtańszego samochodu na kilka dni dosłownie. Tu pan z obsługi polecił mi fiata pandę, też jeżdżę autem podobnym gabarytowo więc chętnie się na niego zdecydowałam. Na lotnisku od razu już czekał na mnie samochód, śmiało mogę powiedzieć, że w bardzo dobrym stanie. Spalanie dobre, bo coś w granicach 5,5l/100 więc też sporo nie musiałam dolewać do baku.

    Przez: Krysia 29-11-2019
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Tak
    10
    rating

    Czysty samochód

    Auto bardzo czyste, zadbane, tak to powinno wyglądać. Na początku miałam kilka wątpliwości, pytań, ale Pan Krzysztof z obsługi wszystko mi wyjaśnił i zachęcił do wybrania konkretnego modelu. Zdecydowanie na plus

    Przez: Bożena 28-11-2019
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Tak
    10
    rating

    Profesjonalna obsługa

    Skorzystałem z pomocy całodobowej obsługi, auta potrzebowałem praktycznie na już. Firma dobrze się sprawdziła, stanęła na wysokości zadania.

    Przez: Miras 27-11-2019
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Tak
    10
    rating

    Dobra cena

    Auto brałem na 7 dni, znalazłem tu jedną z lepszych cen na taki wynajem oraz na interesujące mnie auto. Nic w sumie mnie tu nie zaskoczyło i dobrze. Wszystko sprawnie i bezproblemowo załatwione.

    Przez: Mariusz 26-11-2019
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Tak
    10
    rating

    Szybko załatwione auto

    U mnie wszystko przebiegło bez najmniejszych problemów, auto brałam z Warszawy z lotniska i też tam je odstawiałam. Pracownicy mili, nie było problemu z kontaktem telefonicznym.

    Przez: Martyna 25-11-2019
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Tak
    10
    rating

    próba wyłudzenia, CarFree Gdańsk

    Opowiem krótką historię, 4 razy wypożyczałem od tej firmy samochód, zawsze w oddziale w Poznaniu, piątym razem wypożyczyłem go w Gdańsku.
    Kilka punktów na które warto zwrócić uwagę:
    1. Otrzymałem samochód inny niż ten który chciałem, klasy 'wyższej', zamiast focus w dieslu, nissan quashquai, "bo akurat nie mieli focusa"
    2. Formularz przekazania samochodu był wypełniony już przed moim przybyciem. Przejrzałem krótko, stwierdziłem że wypożyczałem już tyle razy i jest już 10 wieczorem, więc jadę do domu, Ufam panu.

    Na drugi dzień patrzę, że samochód ma uszkodzenia i obtarcia do okoła ale widzę, że są oznaczone na formularzu, więc ok.
    Po 5 dniach przyjeżdżam na lotnisko, Pan mnie cały czas pośpieszał, albo kpił z tego, że błądze. Dzwonił po 15 razy.
    3. Presja.

    Jestem, oddaje samochód pierwsza rzecz na którą Pan _Bartosz Włodarczyk_ zwrócił uwagę, to to że nie wykupiłem 'ubezpieczenia'. Uważam, że to naciąganie i jak się chyba za chwile potwierdzi, celowe.

    Po 60 sekundach 'oględzin' stwierdził, że jest zarysowanie i, że "tego, nie było". Powiedziałem, że musiało być, bo zarysowanie powyżej jest dokładnie pod tym samym kątem co to obok, więc o ile sobie nie dorysowałem, to nie mogłem tego zrobić.

    "Koszt za to uszkodzenie to 2000 zł, płaci Pan kartą czy gotówką?", nawet pokazał mi paragraf w umowie. Odpowiedziałem, że nie płacę. Zagroził policją. Poprosiłem
    o kontakt z managerem. Przez telefon potrafił stwierdzić,
    "że Panie tego nie było".

    Powiedziałem, że wzywaj kogo chcesz, ale ja nie płacę i, że w takim razie zobaczymy się w sądzie, chyba mi nie uwierzyli. Podsunął mi jeszcze formularz spowodowania wypadku, z miejscem na podpis, z uśmiechem oddałem.
    Formularz oddania samochodu rzekomo musiałem podpisać,
    podpisałem i odszedłem mając 20 minut z parkingu do samolotu.

    Po dwóch dniach e-mail z kwotą do zapłaty, terminem 10 dni i, że w przeciwnym wypadku windykacja. Przesłałem około 20 zdjęć i film znajomemu prawnikowi, stwierdził, że tak wygląda to na próbę wyłudzenia.Napisał im e-mail, w którym:

    Po pierwsze mówi o tym, że nie mogłem spowodować tego
    zarysowania.
    Po drugie, że nie mogą rządać ode mnie kwoty która przekracza rzeczywistą kwotę naprawy uszkodzenia, koszt
    około 600zł, oni sobie powiedzieli 2000zł - według umowy, którą i ja podpisałem, w świetle prawa jak rozumiem była ona
    i tak nieważna, bez względu na to czy był tam mój podpis czy nie. Na drugi dzień otrzymałem przeprosiny i zaproszenie
    do ponownego korzystania z naszych usług. Je*cie się.

    Więc drogi przyszły kliencie, jak chcesz to wypożyczaj od carfree z Gdańska. Imię i nazwisko 'pracownika' carfree:
    Bartosz Włodarczyk.

    Przez: Krzysztof 25-08-2019
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Tak
    2
    rating

    Napisz wlasną opinię o Car Free

    Twoja opinia