NiezależnaOpinia

    Opinie VANGRAAF

    VAN GRAAF to firma oferujÄ…ca wysokiej jakoÅ›ci markowÄ… odzież – od modeli basic po ubrania miÄ™dzynarodowych marek dla kobiet, mężczyzn i dzieci. VAN GRAAF dąży do tego, aby zakupy w sklepie byÅ‚y dla każdego prawdziwym przeżyciem. Niezależnie od tego, czy chodzi o jeden z wielu sklepów w Europie, czy o sklep internetowy na stronie VANGRAAF.COM, uruchomiony w marcu 2016 roku. Klienci zafascynowani modÄ… znajdÄ… tu produkty 200 marek, aktualne informacje ze Å›wiata mody i miÄ™dzynarodowe kolekcje klasy premium dla kobiet, mężczyzn i dzieci. Online lub offline: VAN GRAAF oferuje klientom najwyższy stopieÅ„ kompetencji w dziedzinie mody, doskonaÅ‚Ä… obsÅ‚ugÄ™ i fachowe doradztwo oraz wyczucie nowych trendów. SiÅ‚a i sukces firmy VAN GRAAF wynikajÄ… przede wszystkim z dążenia do zapewnienia wysokiej jakoÅ›ci, stanowiÄ…cego gÅ‚ówny motyw dziaÅ‚ania przedsiÄ™biorstwa. PoÅ‚Ä…czenie trwaÅ‚ych wartoÅ›ci i wyczucie trendów stylistycznych sprawia, że przedsiÄ™biorstwo to posiada wyjÄ…tkowego „ducha” i jednoczeÅ›nie podkreÅ›la jego bogatÄ… tradycjÄ™.

    Historia VAN GRAAF

    W roku 2001, w ramach grupy Peek&Cloppenburg KG Hamburg, powstaÅ‚o przedsiÄ™biorstwo zajmujÄ…ce siÄ™ handlem detalicznym o nazwie VAN GRAAF GmbH & Co. KG. Tym samym grupa Peek&Cloppenburg postawiÅ‚a na koncepcjÄ™ handlu cechujÄ…cÄ… siÄ™ obecnoÅ›ciÄ… miÄ™dzynarodowych marek. W 2012 roku spóÅ‚ka VAN GRAAF GmbH uruchomiÅ‚a w Niemczech sklep internetowy, a w 2016 ruszyÅ‚ sklep internetowy w Polsce. PrzedsiÄ™biorstwo Peek&Cloppenburg zostaÅ‚o zaÅ‚ożone w 1869 roku w Rotterdamie przez dwóch kupców – Johanna Theodora Peeka i Heinricha Cloppenburga. Obecnie Peek&Cloppenburg w Niemczech skÅ‚ada siÄ™ z dwóch niezależnych pod wzglÄ™dem prawnym i gospodarczym przedsiÄ™biorstw z siedzibÄ… w Hamburgu i Düsseldorfie. Firma Peek&Cloppenburg KG Hamburg jest obecna w wielu miastach w póÅ‚nocnej części Niemiec. Od momentu zaÅ‚ożenia w 2001 roku trwa nieprzerwany rozwój firmy VAN GRAAF. W ciÄ…gu kilku lat otwarto oddziaÅ‚y w wielu europejskich metropoliach: w Warszawie, Zurychu, Wiedniu, Budapeszcie i Pradze. Od momentu uruchomienia sklepu internetowego dla rynku polskiego w marcu 2016 roku VAN GRAAF oferuje klientom również w Internecie duży wybór modnej, stylowej odzieży, kompetentne doradztwo i wyjÄ…tkowÄ… obsÅ‚ugÄ™ klienta – aby zakupy online byÅ‚y takim samym przeżyciem, jak zakupy w sklepie stacjonarnym.

    Zwrot towarów w VAN GRAAF

    MogÄ… PaÅ„stwo bezpÅ‚atnie odesÅ‚ać artykuÅ‚y za poÅ›rednictwem kuriera DPD. W przypadku przesyÅ‚ki zwrotnej wysyÅ‚anej pocztÄ… zalecane jest użycie oryginalnego opakowania i wypeÅ‚nienie formularza zwrotu, doÅ‚Ä…czonego do przesyÅ‚ki z towarem. W przypadku zwrotu zamówionego towaru lub odstÄ…pienia od umowy pieniÄ…dze sÄ… zwracane niezwÅ‚ocznie, nie później niż 14 dni od dnia, w którym sklep zostaÅ‚ poinformowani o PaÅ„stwa decyzji. Zwrot Å›rodków nastÄ™puje przy użyciu tej samej metody, którÄ… wykorzystano podczas opÅ‚acania zamówienia. W przypadku wysyÅ‚ki towaru za pobraniem VAN GRAAF skontaktuje siÄ™ z konsumentem w celu indywidualnego ustalenia sposobu zwrotu pieniÄ™dzy. Trzeba podać swój numer konta bankowego przy zgÅ‚aszaniu zwrotu towaru lub skontaktowanie siÄ™ z centrum obsÅ‚ugi klienta. JeÅ›li podczas skÅ‚adania zamówienia wykorzystali PaÅ„stwo kupon lub kartÄ™ ShoppingCard, w przypadku zwrotu otrzymajÄ… PaÅ„stwo nowy kupon lub nowÄ… kartÄ™ ShoppingCard w formie pliku PDF wysÅ‚anego pocztÄ… e-mail. JeÅ›li zamiast tego życzÄ… sobie PaÅ„stwo zaliczenia kwoty kuponu/karty ShoppingCard, VAN GRAAF prosi o kontakt z dziaÅ‚em obsÅ‚ugi klienta.

    Podziel siÄ™ opiniÄ…!

    Czy korzystałeś już z usług VAN GRAAF? Co sądzisz o ofertach tej firmy? Zostaw swoją opinię!

    VANGRAAF
    Opinie, skargi i doświadczenia klientów (12)

    4
    50% Kupiłbym tu ponownie!
    Zamówienie
    rating
    4.4
    Serwis
    rating
    3.8
    Cennik
    rating
    4.4
    Dostawa
    rating
    3.8

    Wszystkie opinie

    Poznaj niezależnie opinie, doświadczenia klientów oraz ich skargi! Dowiedz się o najlepszych sklepach online i dostawcach usług. Teraz klienci decydują, które sklepy są godne uwagi a które nie!

    sweter Miarie Lund i Franco Callegari,

    Swetry bardzo dobrej jakości ,cena w promocji jeszcze lepsza. Faktycznie termin realizacji zamówienia dość długi, zamówiłam 15.04 a towar otrzymałam 26,04, ale w paczce był list z przeprosinami za zbyt długi czas realizacji zamówienia. Jak widać słowo przepraszam z wytłumaczeniem powodu opóźnień, zmienia nastawienie klienta i dlatego daję 4 gwiazdki.

    Przez: Ewa26-04-2021
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Tak
    9
    rating

    van graaf

    Jestem zawsze bardzo zadowolona z zakupów(szeroki asortyment,niesamowite promocje,rabaty dla stałych klientów)o trochę dłuższym terminie dostawy klienci są powiadamiani,także nie ma problemu.Polecam,pozdrawiam.

    Przez: Agata06-03-2020
    Miko12-05-2020

    chyba Pani tam pracuje i dostaje kase za ty wpisy

    Agata06-07-2021

    Chyba Panu placi konkurencja za psucie opinii Van Graaf

    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Tak
    10
    rating

    Sweter

    Czy ktoś w końcu napisze jaka w tym sklepie jest rozmiarowka zawyzona czy zaniżona a może ok. A wy piszecie jakieś bzdety jak się płaci z góry za towar to się tak ma takie czasy

    Przez: Lenka01-08-2021
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Tak
    10
    rating

    bluzka

    W lutym zamówiłam bluzkę. Wkrótce dostałam informację że jej nie mają, mam poczekać. Jest lipiec, nie mam ani bluzki, ani zwrotu pieniędzy. 4 moje maile z żądaniem albo bluzki, albo zwrotu pieniędzy zostały zignorowane. Nikt nawet nie raczył na nie odpowiedzieć.

    Przez: Renata07-07-2021
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Nie
    2
    rating

    Nieporozumienie, dostawa dłuższa niż z aliexpres, zero kontaktu, zero powiadomień. Polecam wybrać markę, która poważnie traktuje swoich klientów.

    Przez: Piotr14-06-2021
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Nie
    3
    rating

    Nie polecam

    Nigdy więcej

    Przez: Slawomir07-04-2021
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Nie
    2
    rating

    Buty Boss

    Nigdy wiecej zadnych zakupow w tym sklepie!


    To sklep, który nie przyjmuje reklamacji. Nie odpowiadają na e-maile, telefonu nikt nie odbiera. Będę musiał zgłosić sprawę do Rzecznika Spraw Konsumenta. A te pozytywne opinie to pewnie na zlecenie firmy.

    FINGER WEG!

    Przez: KUNDE 01-02-2021
    Anka06-07-2021

    Te negatywne opinie to chyba na zlecenie konkurencji ....

    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Nie
    2
    rating

    Negatywny

    Gorszego sklepu pod wzgledem obslugi klienta online to w Polsce nie ma. Bardzo dlugi czas oczekiwania, juz czekam ponad 2 tyg a przesylka nie dotarla. Klamia ze zostala wyslana jak jeszcze nie odebral jej kurier. Na infolinie nie idzie sie dodzwonic, mowia ze wszystkie linie sa zajete a tak na prawde nikt nie odbiera telefonu bo kazdy jest wku tym czekaniem.

    Przez: Krzysztof07-01-2021
    mn06-07-2021

    Osobiscie dodzwonilam sie na infolinie za kazdym razem, jak potrzebuje pomocy. Widocznie Pan ma pecha

    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Tak
    2
    rating

    dramat

    Masakra i dno dna.... Infolinia nie działa.... po kuriera sie dzwoni od 30 do 60 min.... Od 23 kwietnia czekam na zwrot kasy ... dzis jest 12 maj i mam nadzieje ze oddadzą

    Przez: Mirko12-05-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Tak
    2
    rating

    Pół mózgi

    Zamówienie przyszło po 10 dniach. Tak jak w opiniach wyżej wymienionych wszystko sie zgadza. Pracownicy z info lini bardzo nie kompetetni, a o tych pół mozgach co wysyłają maile już lepiej nie wspominać!! ( "dobra zmiana")Nigdy juz tam nic nie zamowie I nie polecam nikomu zakupów online. Nie dajcie sie wydymać...

    Przez: Kuba 06-02-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Nie
    2
    rating

    Fatalnie

    Oczekiwanie na przesyłkę ponad 2 tygodnie, towar przyszedł zabrudzony .... wiecej nie skorzystam .

    Przez: Ann10-01-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Tak
    2
    rating

    sklep online

    Fajne zakupy, ładne rzeczy, ale jak coś ci nie pasuje, to masz gromny problem ze zwrotem.
    Dzwonisz do DPD, tracisz 30 - 50 min, umawiasz kuriera. Czekasz następnego dnia, kurier nie zjawia się. Reklamujesz, znów kurier nie odbiera przesyłki. Sytuacja powtarza się 4 razy, tydzień czekasz na kuriera i nic.
    Dzwonisz na infolinię, tracisz 1 godz. najmniej, bo pani nie rozumie i nie odróżnia formularza zwrotu od ETYKIETY ZWROTNEJ na paczkę!
    Chryste, wreszcie po następnych 2 dniach kurier odbiera paczkę. Zwrot towaru po wielu perypetiach zajmuje ci prawie 2 tygodnie!
    Owszem, możesz oddać w sklepie, ale jak mieszkasz na drugim końcu Warszawy, to niestety strata pół dnia.
    MASAKRA!!!
    Dlaczego VAn Graaf nie wkłada do przesyłki ETYKIETY ZWROTNEJ NA PACZKĘ???
    To załatwiłoby problem, pakuję, naklejam na paczkę i oddaję ją w PUNKCIE DPD, który mam 200 m. od domu.
    Inne sklepy, e-obuwie, peek-cloppenburg, Zalando, inne wkładają etykietę zwrotną!!! Dla Van Graafa, to za trudne!!!

    Przez: Lena02-12-2019
    Agata06-03-2020

    Zawsze jest etykieta zwrotna,zamawiałam tam kilkanaście razy i w każdej paczce była etykieta.

    Marko12-05-2020

    Nigdy nie mają etykiety. Nawet kurier była w szoku... Zwrotyw tym je...m sklepie to jakis dramat

    Beata Skowron-ratajczak27-01-2021

    Właśnie próbuję zrobić zwrot jak mam nadać paczkę skoro nie dostałam etykiety zwrotnej

    Paulina09-09-2021

    w dpd oddajesz bez etykiety oni drukują

    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Nie
    3
    rating

    Napisz wlasną opinię o VANGRAAF

    Twoja opinia

    FAQ

    Czy VANGRAAF jest firmą godną zaufania?

    Obecnie mamy 12 opinii klientów o VANGRAAF. Firma otrzymała średnią ocenę w wysokości 4/10, a 50% recenzentów wskazało, że ponownie kupiliby produkt tej marki.

    Jakie usługi lub produkty oferuje VANGRAAF?

    VANGRAAF działa głównie w kategorii Sklepy internetowe, a dokładniej w Moda.

    Przeczytałem wszystkie recenzje. Co teraz?

    Spodobały ci się recenzje? Jeżeli tak, to złóż zamówienie bez wahania na VANGRAAF . Jeżeli nie, możesz znaleźć wiele innych brands na naszej stronie.