NiezależnaOpinia

    Opinie GUESS

    Recenzja Guess

    Szukasz ubrań modnych i nowoczesnych? Kolekcje Guess są właśnie dla Ciebie!

    O firmie

    GUESS to Å›wiatowy lider w branży mody. Zajmuje siÄ™ gÅ‚ównie sprzedażą odzieży dla kobiet, mężczyzn i dzieci. Jednak w swojej ofercie posiada również dodatki takie, jak buty, torebki, zegarki i biżuteriÄ™.
    Firma zostaÅ‚a zaÅ‚ożona w 1981 r. przez braci Marciano. GÅ‚ówna siedziba Guess znajduje siÄ™ w Bioggio w Szwajcarii.
    Twarzami Guess od zawsze byli światowej sławy modele tacy, jak Naomi Campbell, Claudia Schiffer, Drew Barrymore, Carla Bruni, Alessandra Ambrosio czy Ian Somerhalder.

    Zalety GUESS

    - Bezpłatna wysyłka.
    - Możliwość zwrotu towaru bezpÅ‚atnie do 30 dni (dotyczy zamówieÅ„, dla których zostaÅ‚ wysÅ‚any wniosek o zwrot do DziaÅ‚u ObsÅ‚ugi Klienta).
    - Łatwa i prosta rejestracja. Wystarczy podać e-mail i hasło.
    - Nie musisz logować siÄ™ w serwisie, aby dokonać zakupu. Rejestracja ma jednak swoje plusy: zarzÄ…dzanie zamówieniami, Å›ledzenie przesyÅ‚ki lub pobranie faktury.
    - Strona Guess zawiera tabelÄ™ rozmiarów dziÄ™ki czemu Å‚atwiej znajdziesz wÅ‚aÅ›ciwy dla siebie rozmiar.
    - Nie masz pomysÅ‚u na stylizacjÄ™? Wejdź w zakÅ‚adkÄ™ „Styl do naÅ›ladowania” i zainspiruj siÄ™. Każdy zestaw możesz kupić w caÅ‚oÅ›ci na guess.com.

    Zasady płatności

    Koszty przesyÅ‚ki i dorÄ™czenia zazwyczaj pobierane sÄ… przy skÅ‚adaniu zamówienia (na terenie WÅ‚och, Niemiec, Hiszpanii, Polski i Rosji możliwa jest pÅ‚atność przy odbiorze). Możesz zapÅ‚acić kartÄ… pÅ‚atniczÄ… lub za pomocÄ… PayPal, Ideal i Sofort.
    JeÅ›li zapÅ‚acisz kartÄ… kredytowÄ…, kwota zostanie pobrana w momencie wysÅ‚ania zamówienia.
    JeÅ›li zapÅ‚acisz za pomocÄ… PayPal, Ideal lub Sofort, kwota zostanie pobrana z Twojego konta odpowiednio przy potwierdzeniu zamówienia, po jego potwierdzeniu i po autoryzacji banku.
    Bez wzglÄ™du na sposób pÅ‚atnoÅ›ci kwota do zapÅ‚aty zostanie zwrócona w przypadku anulowania zamówienia przed jego wysÅ‚aniem.

    Polityka zwrotu

    Jeżeli zakupiony produkt posiada wadÄ™ lub wyglÄ…da inaczej niż zamówiony, skontaktuj siÄ™ z DziaÅ‚em ObsÅ‚ugi Klienta, aby uzyskać informacje nt. procedury zwrotu. Jest to o tyle ważne, że jeÅ›li zwrócisz wadliwy produkt bez konsultacji z DziaÅ‚em ObsÅ‚ugi Klienta, przesyÅ‚ka wróci do Ciebie.
    Jeśli produkt jest uszkodzony, Guess pokryje koszty przesyłki.
    Jeśli dokonałeś/-aś zakupu jako gość lub wybrałeś/-aś płatność przy odbiorze, skontaktuj się z Działem Obsługi Klienta w celu rejestracji zwrotu.
    Aby otrzymać zwrot kosztów, musisz zwrócić towar w ciÄ…gu 14 dni roboczych od dnia otrzymania przesyÅ‚ki.
    Nie może być on używany, zużyty, wyprany ani uszkodzony. Musi być dołączona do niego etykieta produktu z plombą zabezpieczającą.
    Towar należy zwrócić w oryginalnym opakowaniu, z ewentualnymi akcesoriami lub instrukcjÄ… użycia.
    Do opakowania musi być przylepiona etykieta samoprzylepna z faktury z adresem magazynu, którÄ… otrzymaÅ‚eÅ›/-aÅ› wraz z zamówieniem.
    Termin zwrotu kosztów zależy od metody pÅ‚atnoÅ›ci, którÄ… wybraÅ‚eÅ›/-aÅ› przy zakupie. Zazwyczaj jest to ok. 14 dni.

    Gwarancja jakości

    Zgodnie z normami europejskimi wszystkie produkty Guess objęte są 2-letnią gwarancją na ukryte braki i wady.

    Reklamacje

    Masz pytania lub uwagi? Skontaktuj się z nami za pomocą formularza, chatu na żywo (dostępne na stronie https://www.guess.eu/pl/customercare/contactus/) telefonicznie (pod numerem 00800 4837 7387) lub mailowo (info@ch.guess.eu).

    Opinie klientów

    Podziel siÄ™ z innymi swoim doÅ›wiadczeniem. Opisz wrażenia z korzystania z guess.com, warunki dostarczenia przesyÅ‚ki, jakość produktów, itp. Każda informacja jest cenna.

    Sprawdź najnowsze propozycje Guess na jesień 2018!

    GUESS
    Opinie, skargi i doświadczenia klientów (14)

    2.8
    14% Kupiłbym tu ponownie!
    Zamówienie
    rating
    3.2
    Serwis
    rating
    2.2
    Cennik
    rating
    2.8
    Dostawa
    rating
    3.4

    Wszystkie opinie

    Poznaj niezależnie opinie, doświadczenia klientów oraz ich skargi! Dowiedz się o najlepszych sklepach online i dostawcach usług. Teraz klienci decydują, które sklepy są godne uwagi a które nie!

    Trampki Nikola

    Białe trampki z logo, które się rozmazało podczas lekkiego deszczyku( niestety farba puściła i tak zostało). Produkty słabej jakości, całkowicie nieadekwatne do ceny i nie ratują tego nawet promocje. Dział reklamacji w przypływie dobroci zaproponował mi -15% upustu na taki bubel🤣🤣

    Przez: Eliza05-07-2021
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Tak
    2
    rating

    Torebka

    Torebka po kilku miesiącach wygląda jak zwykły shit pasek brudzi ubrania i się rozrywa. Torebka poobdzierana. Dramat jak na taką markę. I na dodatek szanowna marka napisała że nie mogę reklamować bo sklep w którym kupiłam nie istnieje już totalny dramat!! Nigdy więcej zakupów w Guess! nie polecam!

    Przez: Ania30-06-2021
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Nie
    2
    rating

    moje zakupy

    Zwrotu ubrań dokonałam 16.02.2021r. Od tamtej pory, a to nie taki rzekomo wpisałam nr rachunku bankowego, potem nieważna była karta, a teraz po telefonicznym podaniu danych karty oraz wprowadzeniu jej do mojego profilu nadal nic. Telefony i maile nic nie dają! Byłam systematycznym klientem, sporo zamawiającym-od dziś to się skończyło.
    Nie polecam, widać, że firma ma problemy kadrowo-płacowe.

    Przez: Ana Mar12-05-2021
    Witek15-06-2021

    Pasek kupiony na oficjalnej stornie po użyciu klika razy wygląda jak by miał rok, nie polecam

    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Nie
    4
    rating

    3 KURTKI

    MASKRA !!!!!
    LUDZIE, NIE KUPUJCIE NIC U NICH !!!!!!!!!!
    NIE ODDAJĄ PIENIĘDZY ZA ZWROTY !!!!!!!!!!
    A JEŚLI JUŻ ODDAJĄ TO PO KILKU MIESIĄCACH !!!!!!!!!!

    Przez: Greg Trubal12-04-2021
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Nie
    2
    rating

    Torebka

    Zwrot zrobiony w lutym,zaksięgowany 4marca w ich magazynie i do tej pory nie mam środków na koncie a jes 6 kwiecień, wykonanych kilkanaście połączeń z działem obsługi i ta sama śpiewka że zgoloszona reklamacja do działu finansowego.Jak czytam opinie na różnych forach to jest to problem wielu osób z tym sklepem.

    Przez: Ela06-04-2021
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Nie
    6
    rating

    spodnie dresowe

    ODRADZAM zakupy w Guess.eu zwroty w tym sklepie to oszustwo nie dają już ponad miesiąc pieniędzy robią z ludzi idiotów i zwodzą.

    Przez: Ania02-04-2021
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Nie
    2
    rating

    Niech ktoś zajmie się w końcu tą firmą

    Odradzam !. Odesłałam zwrot na początku lutego do dnia dzisiejszego nie otrzymałam zwrotu pieniędzy . Oszukują mnie, że dane z karty zostały usunięte w wyniku przetwarzania zwrotu, mimo podania danych dalej brak pieniędzy na koncie , koszmarny kontakt , na maile odpisują sporadycznie , napisałam wezwanie do dobrowolnego oddania środków - bez efektu , ostatnia ich wiadomość to, iż przekazali moją sprawę do działu finansowego i na tym koniec . Wieloletnie próbowałam się kontaktować z firmą, bezskutecznie . O niczym nie informują, o wszystko trzeba dopytywać samemu . Jestem na etapie zgłoszenia sprawy do powiatowego rzecznika praw konsumenta - złożyłam w tej sprawie zawiadomienie. Są setki jak nie tysiące negatywnych doświadczeń na różnych forach, nie rozumiem dlaczego nikt z tymi oszustami nie potrafi zrobić porządku. Niestety sama o tych doświadczeniach dowiedziałam się już po fakcie jak dokonałam zamówienia :/ . Czy komuś w ogóle udało się odzyskać od nich pieniądze ? ...

    Przez: Dag01-04-2021
    Monika09-06-2021

    Dzień dobry, jestem w podobnej sytuacji. Od marca czekam na zwrot pieniędzy. Już nie mam siły na opisywanie mojej wymiany z Customer Service, gdzie mnie tylko zwodzą i przepraszają. gdzie Pani zgłosiła swoją skargę? Też chętnie napiszę. Że tez jeszcze nikt nie zamknął im tego sklepu on-line. Ja jestem oburzana!!! Pozdrawiam, Monika

    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Nie
    2
    rating

    Sukienka spodnie koszula

    NIE POLECAM WRĘCZ ODRADZAM NA ZWROT PIENIĘDZY CZEKAM PÓŁTORA MIESIĄCA!!!! CAŁY CZAS SŁYSZĘ ZE SĄ WERYFIKOWANE MOJE DANE 😡 A NIBY GÓRNA PÓŁKA ŻENADA

    Przez: Kasia29-03-2021
    ollaSol31-03-2021

    NIE KUPUJCIE !!! Nie zwracają kasy za zwroty ! ! !

    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Nie
    2
    rating

    E-mail dotyczący walidacji

    Cześć , chciałam zapytać czy tez otrzymałyście e-mail o walidacji? Długo potem czekaliście na jakaś informacje na temat przesyłki?

    Przez: Ola06-05-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Tak
    4.5
    rating

    NIE ODDALI PIENIĘDZY ZA ZWROT

    Mija 22 dni od potwierdzonego zwrotu , BRAK ZWROTU PIENIĘDZY. Wielokrotnie przypominane, ponieważ już kiedyś miałam z nimi takie przeprawy. 14 MARCA automat potwierdził wykonanie . Brak odpowiedzi na cokolwiek . Poszło wezwanie do zapłaty- też bez odzewu . Nie polecam ! Uważajcie !

    Przez: Meggi23-03-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Nie
    2
    rating

    Opinie

    Zamówiłam na stronie guess po raz 2 i niestety się zawiodłam. Torebka którą kupiłam niby wszystko ok. ale okazało się że brakuje breloka który jak by nie było dodawał urok torebce. Na chwilę obecną jestem trochę zrażona niby mogłabym zrobić zwrot ale torebka nadal mi się podoba. Jednak co by nie mówić zapłaciłam za pełno wartościowy towar a takiego nie otrzymałam i niestety jestem zawiedziona.

    Przez: Sylwia Bialczyk16-03-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Nie
    6
    rating

    Napisz wlasną opinię o GUESS

    Twoja opinia

    FAQ

    Czy GUESS jest firmą godną zaufania?

    Obecnie mamy 14 opinii klientów o GUESS. Firma otrzymała średnią ocenę w wysokości 2.8/10, a 14% recenzentów wskazało, że ponownie kupiliby produkt tej marki.

    Jakie usługi lub produkty oferuje GUESS?

    GUESS działa głównie w kategorii Sklepy internetowe, a dokładniej w Moda, Dzieci i Niemowlęta, Merchandise.

    Przeczytałem wszystkie recenzje. Co teraz?

    Spodobały ci się recenzje? Jeżeli tak, to złóż zamówienie bez wahania na GUESS . Jeżeli nie, możesz znaleźć wiele innych brands na naszej stronie.