NiezależnaOpinia

    Opinie GlobKurier

    Zastanawiasz siÄ™, który kurier dostarczy TwojÄ… przesyÅ‚kÄ™ kurierskÄ…? Wybierz taniego kuriera GlobKurier! Na platformie GlobKurier jednym klikniÄ™ciem sprawdzisz ceny 50 kurierów i wybierzesz swojego dostawcÄ™. Szybko i wygodnie możesz sprawdzić możliwość dostarczenia przesyÅ‚ki tego samego dnia – korzystaj z kuriera GlobKurier i oszczÄ™dzaj na czasie. Jedna platforma, jeden opiekun klienta do wszystkich kurierów GlobKurier, jeden intuicyjny system do skÅ‚adania zamówieÅ„, jeden wzór reklamacji – zaoszczÄ™dź swój czas i wybierz peÅ‚ne sprawdzone rozwiÄ…zanie dla swojego biznesu. JeÅ›li potrzebujesz wysÅ‚ać list, paczkÄ™, tubÄ™, a może nadać paletÄ™, lub chcesz usprawnić proces wysyÅ‚ki paczek kurierskich? To wszystko zostawiasz GlobKurier. Darmowe integracje z e-commerce platformami, atrakcyjne stawki dla wszystkich kurierów, szablony wysyÅ‚ek i import zamówieÅ„ z Excela. GlobKurier zapewni najlepszÄ… opiekÄ™ Twojej paczce, a dziÄ™ki intuicyjnemu panelowi, prostemu API, a także dziÄ™ki integracjom bÄ™dziesz mógÅ‚ sprawdzać stan przesyÅ‚ek na bieżąco, a integracje pozwolÄ… na informowanie klientów o statusie przesyÅ‚ki, przez co przyspieszysz obsÅ‚ugÄ™ klienta!

    Twoja przesyłka kurierska w mniej niż 1 minutę

    Zamówienie najlepszego kuriera zajmie Ci chwilÄ™. KorzystajÄ…c z porównywarki cen GlobKurier, szybko wybierzesz odpowiedniego kuriera do nadania przesyÅ‚ki kurierskiej:

    1. Określ parametry przesyłki: wymiary, wagę, miejsce nadania i dostawy. Potem wybierz najlepszą opcję transportu dla Twojej przesyłki kurierskiej.

    2. Podaj dane odbiorcy, nadawcy i zleć przesyłkę. Paczkę do wysyłki możesz przekazać kurierowi w wybranej przez siebie lokalizacji.

    3. Jednym klikniÄ™ciem zamawiasz kuriera GlobKurier, list przewozowy trafia na Twojego maila. GlobKurier to peÅ‚na oferta usÅ‚ug kurierskich. WspóÅ‚pracuje z 50 firmami kurierskimi i dostarcza przesyÅ‚ki kurierskie do 192 krajów Å›wiata. Z GlobKurier nadasz przesyÅ‚ki DOX, przesyÅ‚ki dÅ‚użycowe, towary niestandardowe i wielkogabarytowe. Wykona za Ciebie transport palet czy towarów niebezpiecznych ADR. UsÅ‚ugi GlobKurier sÄ… dostosowane do potrzeb e-commerce. IntegrujÄ…c siÄ™ z ofertÄ… GlobKurier, zyskujesz w jednym miejscu zarzÄ…dzanie 50 firmami kurierskimi. Wygodnie nadajesz przesyÅ‚ki kurierskie krajowe i zagraniczne. GlobKurier oferuje dedykowanego opiekuna klienta, z którym ustalisz raz sposób wspóÅ‚pracy z wieloma kurierami. Postaw na sprawdzone rozwiÄ…zania i zaoszczÄ™dź swój czas.

    Postaw na wygodÄ™ z GlobKurier!

    Zintegruj swój sklep internetowy z GlobKurier:

    - 50 kurierów;

    - Elastyczna oferta;

    - Optymalizacja kosztów;

    - Darmowe integracje i API;

    - Dedykowane stawki;

    - Indywidualny opiekun Klienta Biznesowego.

    JeÅ›li wysyÅ‚asz wiÄ™cej, zostaÅ„ partnerem biznesowym GlobKurier i korzystaj z atrakcyjnych stawek dla biznesu. GlobKurier to darmowe integracje i API, 50 firm kurierskich w jednym miejscu, przesyÅ‚ki krajowe i zagraniczne, atrakcyjne stawki dla partnerów biznesowych, jeden dedykowany opiekun klienta, jeden system do zamawiania, jeden wzór reklamacji. Co zyskujesz:

    - Stawki niższe nawet o 70%;

    - Obsługa 5 dni w tygodniu;

    - Obsługa reklamacji i interwencji;

    - Odroczone terminy płatności.

    Procedury reklamacyjne

    Każdemu klientowi przysÅ‚uguje prawo do reklamacji, gdy usÅ‚uga nie jest wedÅ‚ug niego należycie wykonana. Należy pamiÄ™tać, że, gdy z reklamacjÄ… wystÄ™puje inna osoba niż klient, który zleciÅ‚ usÅ‚ugÄ™, powinna ona doÅ‚Ä…czyć dokument przelewu praw albo peÅ‚nomocnictwo. PamiÄ™taj, że wszelkie reklamacje rozpatruje przewoźnik. Konsultanci GlobKurier pomogÄ… Ci przejść przez ten proces w najkrótszym możliwym czasie. W celu zgÅ‚oszenia reklamacji wypeÅ‚nij formularz na stronie GlobKurier i wyÅ›lij odpowiednie dokumenty.

    Co sÄ…dzisz o ofertach GlobKurier?

    Podziel siÄ™ opiniÄ…! Twoja opinia jest ważna i pomaga w zapewnieniu najlepszej jakoÅ›ci poziomu usÅ‚ug dla naszych klientów.

    GlobKurier
    Opinie, skargi a doświadczenie klijentow (22)

    8.4
    86% Będę kupować tutaj nadal!
    Zamówienie
    rating
    8.4
    Serwis
    rating
    8.4
    Cennik
    rating
    8.4
    Dostava
    rating
    8.6

    Wszystkie opinie

    Czytaj o doswiadczeniach klientów, niezależnie opinie oraz skargi! Dowiedż się o najlepszych (online) sklepach. Wspólnie zdecydujemy, które sklepy są godne naszey uwagi a które nie!

    polecam

    Jedyna firma do której można się dodzwonić i w której siedzi człowiek po drugiej stronie słuchawki. Mimo że był piątek Pani z obsługi klienta siedziała do 19:00 i wyjasniała dla mnie sprawe. Popelnilismy bład bo przykleilismy dwa razy ten sam list przewozowy na rozne przesylki ale udalo sie to odkrecic. Na prawdę bardzo dziekuje!!!

    Przez: A. 28-02-2020
    Ewa 05-03-2020

    Wszystko okej polecam

    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Tak
    10
    rating

    pozytywnie

    Korzystamy od niedawna ale nie mamy złych doświadczeń, wszystko jest na prawdę okej. Wysylamy kilka palet w miesiącu i nie bylo problemów. Raz nie przyjechał kurier ale zaraz z globkuriera nam pomogli i wyslali kuriera z innej firmy.

    Przez: Boksik FHU 28-02-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Tak
    10
    rating

    polecenie

    Brawo dla was. Na prawdę uratowaliście mi sytuację! Szybko i z rewelacyjnym kontaktem! Tanio też! ale to już nie choziło o cenę tylko o czas. Na prawdę szacun dla ekipy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!1

    Przez: Edi 08-04-2020
    Ada 12-05-2020

    Mnie też uratowali. Jedyna firma kurierska ktra podeszła do mnie jak do człowieka i mi pomogła. Nawet po godzinach za co jest dozgonnie wdziczna.

    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Tak
    10
    rating

    super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

    nie wiem jak oni to robią ale maja lepsze ceny niz bym zamowila bezposrednio u jakiego kuriera, ostatnio zamawialam F***X i GLOB mial lepsze ceny. a przeciez to sie niczym nie rozni. Dla mnie sztos.

    Przez: Alicja 04-03-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Tak
    10
    rating

    Tanio

    Najlepsza cena na paczkę w ruchu. Takiej o jeszcze nigdzie nie widziałem. Obniżyłem koszty wysyłek i odrazu mam wiećej zleceń. Super. Klienci też są zadowoleni. POLECAM!!!

    Przez: Władek 12-05-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Tak
    10
    rating

    Jestem zadowolony

    Korzystałem wcześniej z innego brokera, ale dowalił mi jakieś prowizje od czapy. Więc zdecydowałem się na skorzystaniem z globkurier i na razie jestem bardzo zadowolony.

    Przez: Biały Królik 09-04-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Tak
    10
    rating

    dobra obsługa

    Wysyłajac sprzet elektorniczny mielismy obawy ale niepotrzebnie. Na prawde super bo tanio i szybko. Tutaj tego nie było. Jesteśmy spokojni i polecamy!

    Przez: AKK systemy 02-03-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Tak
    10
    rating

    profesjonalnie

    pełen profesjonalizm, bardzo dobra i niedroga firma, wcześniej korzystałem z innej firmy ale teraz już na pewno nie zmienię globkuriera na żadną inną

    Przez: Radek 28-02-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Tak
    10
    rating

    jest okej

    Obsługa pomogła nam przez telefon z wysyłka opon i chyba jako jedini na rynku potrafią to zrobić dobrze. Dobra cena i bez fochów kuriera

    Przez: Opony zimowe 02-03-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Tak
    10
    rating

    okej

    Wysyłam kilka przesyłek tygodniowo i jest okej. Ceny niższe niż o konkurencji i możńa sie dodzwonić na infolinię także jest spoko.

    Przez: Benek 28-02-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Tak
    10
    rating

    Niesolidnie, nieterminowo

    Również kończymy współpracę z Globkurier. Reklamacja oczywiście odrzucona i z winy klienta. Ręczny list przewozowy z błędnym adresem niezgodnym ze złożonym zleceniem. Paczka niedostarczona i zostaliśmy obciążeni za nią podwójną faktura. ( pierwsza f-ra opłacona z góry a druga z terminem płatności 7 dni pomimo,że na reklamacje mają czas do 30 dni). Brak szacunku do klienta. To nie pierwsza taka sytuacja. Terminy zawsze są wydłużane, kurier odbiera paczkę po terminie .

    Przez: J 30-03-2020
    Czesio 08-04-2020

    Ja tam nie wiem o co chodzi jaka podwójna faktura? Czasami nie rozumiem was ludzie. Jak nie pierwszy raz taka sytuacja to po co wysyłąsz? Chyba jednak było okej skoro po kilku takich sytuacjach nadal wysyłasz.... Serio? Brak szacunku? zobacz sobie na fejsie że nawet odpowiadją o 22.00 w niedziele!

    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Nie
    2.5
    rating

    Dogo i ch...o

    Po długiej współpracy z tą firmą niestety nadszedł czas rozstania z powodów prostych ceny wciąż rosły przesyłki pobraniowe to już jakaś porażka, zwrot pobrania w 21dni roboczych i nie ma co liczyć na wcześnie no chyba że zapłacisz dodatkowo 20zł za pobranie w 1 dzień dojdzie w 3 i to do max 2000pln. Mało tego przelewasz swoje pieniądze na ich konto prepaid i jak chcesz je odzyskać to musisz zapłacić 9,99 netto. Przeszedłem do konkurencji S...t i poczułem wielką różnicę płacę o wiele mniej za przesyłki nie muszę dopłacać za szybszą realizację, pobranie tylko w standardzie jest to do 10dni a nie 21dni roboczych (czyli miesiąc czekania na swoją kasę). Każdy niech sam sprawdzi i porówna kilka firm, szczególnie polecam zrobić to stałym klientom tej firmy aby sami przekonali się jak, tak jak ja się przekonałem, jak bardzo byli naciągani na kasę przez tą firmę żerującą na swoich klientach, już nie wspomnę o jakichkolwiek reklamacjach w których zawsze winę ponosi klient i oczywiście zostaje za to słono obciążony finansowo, nie zapłacisz w terminie to od razu pismo i straszenie następnymi kosztami egzekucji nawet jeśli reklamacja nie została jeszcze rozpatrzona. Ogólna ocena tej firmy po kilkuletniej współpracy brzmi złodziejstwo na każdym kroku czekają cię dodatkowe koszty a reklamacja to fikcja i totalny brak kontroli swoich środków na koncie prepaid już nie wspomnę o fatalnej obsłudze ich nowej strony. Mam nadzieję że moja opinia będzie pomocna dla innych użytkowników GLOBKURIER bądź chociaż w niewielkim stopniu otworzy oczy na problemy właścicielą serwisu choć w to wątpię. Dodam tylko że to moja osobista opinia i jej nie zmienię i nie usunę ponieważ wszelkie zawarte w opisie informację są zgodne z prawdą.

    Przez: Lukas 10-03-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Nie
    2
    rating

    Lukasz

    Jesli ktos wysyla pobraniem radze sie dobrze zastanowic. Zwrot nastapi jak najpozniej. Nie spotkalem jeszczw firmy, ktora zwarca pobranie w tak dlugim czasie. Test to celowa zagrywka by wybierac opcje platne szybszego zwrotu. Moj blad, ze nie przeczytalem dokladnie regulaminu ale mimo wszystko korzystajac z uslug innych firm nie spodziewalem sie az takiej zwloki.

    Przez: Lukasz 08-03-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Nie
    5.5
    rating

    sztosik

    tanio i szybko lepiej nie znajdziecie!

    Przez: Misia 05-03-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Tak
    10
    rating

    ok

    wyslane paczki za granice dotraly bez problemu i w dobrej cnie. polceam nie ma sie czego bac.

    Przez: Jurij 04-03-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Tak
    10
    rating

    ok

    wszystko okej - polecam bo mają spoko ceny

    Przez: Filipo 04-03-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Tak
    10
    rating

    okej

    chyba jedyna firma która bez problemu pomogła nam wysłać opony, jesteśmy zadowoleni

    Przez: Opony zimowe 02-03-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Tak
    10
    rating

    ok

    Nie mam żadnych skarg działają okej

    Przez: Krzysztof 02-03-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Tak
    10
    rating

    szybko i tanio

    szybko i tanio

    Przez: Piotr 28-02-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Tak
    10
    rating

    polecam

    Tanio i szybko. Polecam.

    Przez: Ewelina 28-02-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Tak
    10
    rating

    Napisz wlasną opinię o GlobKurier

    Twoja opinia