NiezależnaOpinia

    Opinie GlobKurier

    Zastanawiasz siÄ™, który kurier dostarczy TwojÄ… przesyÅ‚kÄ™ kurierskÄ…? Wybierz taniego kuriera GlobKurier! Na platformie GlobKurier jednym klikniÄ™ciem sprawdzisz ceny 50 kurierów i wybierzesz swojego dostawcÄ™. Szybko i wygodnie możesz sprawdzić możliwość dostarczenia przesyÅ‚ki tego samego dnia – korzystaj z kuriera GlobKurier i oszczÄ™dzaj na czasie. Jedna platforma, jeden opiekun klienta do wszystkich kurierów GlobKurier, jeden intuicyjny system do skÅ‚adania zamówieÅ„, jeden wzór reklamacji – zaoszczÄ™dź swój czas i wybierz peÅ‚ne sprawdzone rozwiÄ…zanie dla swojego biznesu. JeÅ›li potrzebujesz wysÅ‚ać list, paczkÄ™, tubÄ™, a może nadać paletÄ™, lub chcesz usprawnić proces wysyÅ‚ki paczek kurierskich? To wszystko zostawiasz GlobKurier. Darmowe integracje z e-commerce platformami, atrakcyjne stawki dla wszystkich kurierów, szablony wysyÅ‚ek i import zamówieÅ„ z Excela. GlobKurier zapewni najlepszÄ… opiekÄ™ Twojej paczce, a dziÄ™ki intuicyjnemu panelowi, prostemu API, a także dziÄ™ki integracjom bÄ™dziesz mógÅ‚ sprawdzać stan przesyÅ‚ek na bieżąco, a integracje pozwolÄ… na informowanie klientów o statusie przesyÅ‚ki, przez co przyspieszysz obsÅ‚ugÄ™ klienta!

    Twoja przesyłka kurierska w mniej niż 1 minutę

    Zamówienie najlepszego kuriera zajmie Ci chwilÄ™. KorzystajÄ…c z porównywarki cen GlobKurier, szybko wybierzesz odpowiedniego kuriera do nadania przesyÅ‚ki kurierskiej:

    1. Określ parametry przesyłki: wymiary, wagę, miejsce nadania i dostawy. Potem wybierz najlepszą opcję transportu dla Twojej przesyłki kurierskiej.

    2. Podaj dane odbiorcy, nadawcy i zleć przesyłkę. Paczkę do wysyłki możesz przekazać kurierowi w wybranej przez siebie lokalizacji.

    3. Jednym klikniÄ™ciem zamawiasz kuriera GlobKurier, list przewozowy trafia na Twojego maila. GlobKurier to peÅ‚na oferta usÅ‚ug kurierskich. WspóÅ‚pracuje z 50 firmami kurierskimi i dostarcza przesyÅ‚ki kurierskie do 192 krajów Å›wiata. Z GlobKurier nadasz przesyÅ‚ki DOX, przesyÅ‚ki dÅ‚użycowe, towary niestandardowe i wielkogabarytowe. Wykona za Ciebie transport palet czy towarów niebezpiecznych ADR. UsÅ‚ugi GlobKurier sÄ… dostosowane do potrzeb e-commerce. IntegrujÄ…c siÄ™ z ofertÄ… GlobKurier, zyskujesz w jednym miejscu zarzÄ…dzanie 50 firmami kurierskimi. Wygodnie nadajesz przesyÅ‚ki kurierskie krajowe i zagraniczne. GlobKurier oferuje dedykowanego opiekuna klienta, z którym ustalisz raz sposób wspóÅ‚pracy z wieloma kurierami. Postaw na sprawdzone rozwiÄ…zania i zaoszczÄ™dź swój czas.

    Postaw na wygodÄ™ z GlobKurier!

    Zintegruj swój sklep internetowy z GlobKurier:

    - 50 kurierów;

    - Elastyczna oferta;

    - Optymalizacja kosztów;

    - Darmowe integracje i API;

    - Dedykowane stawki;

    - Indywidualny opiekun Klienta Biznesowego.

    JeÅ›li wysyÅ‚asz wiÄ™cej, zostaÅ„ partnerem biznesowym GlobKurier i korzystaj z atrakcyjnych stawek dla biznesu. GlobKurier to darmowe integracje i API, 50 firm kurierskich w jednym miejscu, przesyÅ‚ki krajowe i zagraniczne, atrakcyjne stawki dla partnerów biznesowych, jeden dedykowany opiekun klienta, jeden system do zamawiania, jeden wzór reklamacji. Co zyskujesz:

    - Stawki niższe nawet o 70%;

    - Obsługa 5 dni w tygodniu;

    - Obsługa reklamacji i interwencji;

    - Odroczone terminy płatności.

    Procedury reklamacyjne

    Każdemu klientowi przysÅ‚uguje prawo do reklamacji, gdy usÅ‚uga nie jest wedÅ‚ug niego należycie wykonana. Należy pamiÄ™tać, że, gdy z reklamacjÄ… wystÄ™puje inna osoba niż klient, który zleciÅ‚ usÅ‚ugÄ™, powinna ona doÅ‚Ä…czyć dokument przelewu praw albo peÅ‚nomocnictwo. PamiÄ™taj, że wszelkie reklamacje rozpatruje przewoźnik. Konsultanci GlobKurier pomogÄ… Ci przejść przez ten proces w najkrótszym możliwym czasie. W celu zgÅ‚oszenia reklamacji wypeÅ‚nij formularz na stronie GlobKurier i wyÅ›lij odpowiednie dokumenty.

    Co sÄ…dzisz o ofertach GlobKurier?

    Podziel siÄ™ opiniÄ…! Twoja opinia jest ważna i pomaga w zapewnieniu najlepszej jakoÅ›ci poziomu usÅ‚ug dla naszych klientów.

    GlobKurier
    Opinie, skargi i doświadczenia klientów (40)

    8.2
    83% Kupiłbym tu ponownie!
    Zamówienie
    rating
    8.4
    Serwis
    rating
    8
    Cennik
    rating
    8.6
    Dostawa
    rating
    8.2

    Wszystkie opinie

    Poznaj niezależnie opinie, doświadczenia klientów oraz ich skargi! Dowiedz się o najlepszych sklepach online i dostawcach usług. Teraz klienci decydują, które sklepy są godne uwagi a które nie!

    polecam

    Jedyna firma do której można się dodzwonić i w której siedzi człowiek po drugiej stronie słuchawki. Mimo że był piątek Pani z obsługi klienta siedziała do 19:00 i wyjasniała dla mnie sprawe. Popelnilismy bład bo przykleilismy dwa razy ten sam list przewozowy na rozne przesylki ale udalo sie to odkrecic. Na prawdę bardzo dziekuje!!!

    Przez: A.28-02-2020
    Ewa05-03-2020

    Wszystko okej polecam

    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Tak
    10
    rating

    pozytywnie

    Korzystamy od niedawna ale nie mamy złych doświadczeń, wszystko jest na prawdę okej. Wysylamy kilka palet w miesiącu i nie bylo problemów. Raz nie przyjechał kurier ale zaraz z globkuriera nam pomogli i wyslali kuriera z innej firmy.

    Przez: Boksik FHU28-02-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Tak
    10
    rating

    Najlepszy wśród konkurencji

    Nie zamienię na innego posrednika!!!! zawsze mam wszystko na czas, wysylam z 15 paczek co miesiac i raz tylko sie spoznila paczka, ale byla to wina dhla. takze zdecydowanie na plus, doceniam obsluge i pomoc, pozdrawiam i polecam! :))

    Przez: Sabina16-10-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Tak
    10
    rating

    polecenie

    Brawo dla was. Na prawdę uratowaliście mi sytuację! Szybko i z rewelacyjnym kontaktem! Tanio też! ale to już nie choziło o cenę tylko o czas. Na prawdę szacun dla ekipy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!1

    Przez: Edi08-04-2020
    Ada12-05-2020

    Mnie też uratowali. Jedyna firma kurierska ktra podeszła do mnie jak do człowieka i mi pomogła. Nawet po godzinach za co jest dozgonnie wdziczna.

    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Tak
    10
    rating

    Lekceważenie klienta

    Cała sprawa trwała 3 miesiące. Musiałem wciąż dopominać się o jej załatwienie. - nie reagowano na moje monity o nieprawidłowościach w przebiegu dostawy - w trakcie rozmów zapewniano mnie, że zajmą się sprawą i poinformują o dalszym przebiegu- ani razu nikt się ze mną nie skontaktował - na odpowiedź reklamacyjną czekałem 30 dni - po odwołaniu od decyzji z informacją o podjęciu kroków prawnych po 30 dniach uznano odwołanie - zwrot na konto prepaid nastąpił po 3 tygodniach Obsługa na fatalnym poziomie

    Przez: RYSZARD29-03-2021
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Nie
    5.5
    rating

    Obsługa BOK na beznadziejnym poziomie. Załatwienie sprawy trwało 3 miesiące.

    Przesyłka z Polski do Niemiec.
    Po 3 miesiącach nadal nie dostarczona z powodu tak długiego oczekiwania na podejmowane po kolei decyzje.

    W trakcie:
    - nie reagowano na monity o nieprawidłowościach w czasie dostawy,
    co mogło w znacznym stopniu uprościć sprawę i nie byłoby pozostałych problemów
    - pomimo inicjowanego przeze mnie kontaktu i próśb nie informowano mnie o przebiegu sprawy i pomimo zapewnień ani razu nikt sie ze mną zwrotnie nie skontaktował
    - paczka wróciła do nadawcy poważnie uszkodzona
    - reklamacja udokumentowana i wskazująca na nieprawidłowości, po przeszło miesiącu oczekiwania została nie uznana bez żadnego uzasadnienia (nikt się nawet nie zapoznał prawdopodobnie z dokumentacją)
    - po napisaniu odwołania z informacją , że zostaną podjęte kroki prawne po 30 dniach uznano wcześniejszą reklamację
    - na zwrot na konto prepaid trzeba było czekać 3 tygodnie

    Przez: RYSZARD23-03-2021
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Nie
    5
    rating

    Profesjonalizm i terminowość

    Nie mam zastrzeżeń. Wysyłka na czas, kurier odebrał przesyłkę idealnie w terminie, zero problemów. Wysyłam często i terminowa przesyłka jest u mnie bardzo istotna. Polecam, nie zmieniam firmy na inną.

    Przez: Sandra17-09-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Tak
    10
    rating

    super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

    nie wiem jak oni to robią ale maja lepsze ceny niz bym zamowila bezposrednio u jakiego kuriera, ostatnio zamawialam F***X i GLOB mial lepsze ceny. a przeciez to sie niczym nie rozni. Dla mnie sztos.

    Przez: Alicja04-03-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Tak
    10
    rating

    genialnie

    niskie ceny (przynajmniej jak w moim przypadku - wysyłce do Turcji, najlepsza oferta na rynku), bardzo pomocna obsługa, wszystko przebiegło bezproblemowo. polecam każdemu :)

    Przez: Danuta09-06-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Tak
    10
    rating

    Tanio

    Najlepsza cena na paczkę w ruchu. Takiej o jeszcze nigdzie nie widziałem. Obniżyłem koszty wysyłek i odrazu mam wiećej zleceń. Super. Klienci też są zadowoleni. POLECAM!!!

    Przez: Władek12-05-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Tak
    10
    rating

    Paleta do Niemiec

    Świetna obsługa kurierska. Dobre ceny na przesyłki zagraniczne. Super polecam wszystkim znajomym.

    Przez: Karolina07-03-2021
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Tak
    10
    rating

    mała paczka

    Super ceny na niewielkie przesyłki - korzystam z inpostu oraz paczki w ruchu. Dla mnie najlepsi.

    Przez: Natala07-03-2021
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Tak
    10
    rating

    Współpraca

    Polecam współpracę z tą firmą. Brak problemów czy opóźnień, mili bardzo panowie kurierzy zwłaszcza z DHL, bo można sobie wybrać firmę. Oceniam barddzo na plus i polecam

    Przez: Maria07-03-2021
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Tak
    10
    rating

    Wysyłka Palety

    Jak Globkurier nie zrealizuje przesyłki z własnej winy, albo wprowadzi klienta w błąd to dodatkowo obciąża klienta kwotą 9,99 + VAT tylko za to, że klient zapłacił za usługę do Globkurier - której ten nie wykonał albo nawet nie przystąpił do realizacji. Zwrot może trwać do 30 dni. Jak uzyskać zwrot wpłaconych przez siebie środkó to ani na stronie ani w regulaminie nie informują.
    Obsługa najgorsza z brokerów

    Przez: Robert25-02-2021
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Nie
    2
    rating

    paleta niemcy

    Dotarło bez problemów. profesjonalnie - polecam

    Przez: pabloo19-02-2021
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Tak
    10
    rating

    duzo wysyłek

    Mają bardzo szeroką ofertę usług kurierskich.. Dodatkowo integracja z baselinker super.

    Przez: Judyta19-02-2021
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Tak
    10
    rating

    mała koperta

    Polecam do wysyłki dokumentów. Zawsze na czas.

    Przez: Kornel19-02-2021
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Tak
    10
    rating

    Usługa dostawy kurierskiej

    Zdecydowanie nie polecam. Obsługa niby bardzo dobra ale gorzej ze świadczeniem usług otóż wysłałem dużą paczkę i trochę źle oszacowałem jej wagę i przesyłka do mnie wróciła. 2 dni później zaczęli mi wysyłać wezwania do zapłaty bo jak się okazuje za zwrot mam zapłacić ponownie i finalnie mam paczkę z powrotem w domu i portfel chudszy o prawie 200 zł.

    Przez: Kamil30-12-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Tak
    2.5
    rating

    super polecam

    Przesyłka na czas, tanie ceny, wszystko okej. Polecam

    Przez: Marzena08-10-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Tak
    10
    rating

    Tanio i wiele kurierów w jednym miejscu

    ~Bardzo pozytywnie jestem zaskoczona. Pierwszy raz ostatnio wysyłałam paczkę do Stanów, mają najlepsze ceny, bo już patrzyłam chyba na 3 inne firmy. polecam bardzo

    Przez: Aldona23-09-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Tak
    10
    rating

    Napisz wlasną opinię o GlobKurier

    Twoja opinia

    FAQ

    Czy GlobKurier jest firmą godną zaufania?

    Obecnie mamy 40 opinii klientów o GlobKurier. Firma otrzymała średnią ocenę w wysokości 8.2/10, a 83% recenzentów wskazało, że ponownie kupiliby produkt tej marki.

    Jakie usługi lub produkty oferuje GlobKurier?

    GlobKurier działa głównie w kategorii Usługi, a dokładniej w Usługi pocztowe.

    Przeczytałem wszystkie recenzje. Co teraz?

    Spodobały ci się recenzje? Jeżeli tak, to złóż zamówienie bez wahania na GlobKurier . Jeżeli nie, możesz znaleźć wiele innych brands na naszej stronie.