NiezależnaOpinia

    Opinie Mountain Warehouse

    Mountain Warehouse to brytyjska firma zajmujÄ…ca siÄ™ sprzedażą detalicznÄ… sprzÄ™tu turystycznego, kempingowego, narciarskiego, rowerowego, biegowego i fitness. ZaÅ‚ożona w 1997 r. przez Marka Neale. Mountain Warehouse dostÄ™pny jest w Wielkiej Brytanii, Europie, Nowej Zelandii i Ameryce PóÅ‚nocnej.

    O Mountain Warehouse

    Mountain Warehouse ma ponad 330 sklepów w Wielkiej Brytanii, Ameryce PóÅ‚nocnej, Europie i Nowej Zelandii, w tym sklepy w Dublinie, Irlandii, Wiedniu, Austrii i sklepach w Polsce, w tym w Warszawie. Pierwszy sklep Mountain Warehouse zostaÅ‚ otwarty w 1997 r. Do sierpnia 2002 r. Mountain Warehouse zostaÅ‚ otwarty w Wielkiej Brytanii i jeden w Wiedniu oraz w trzech centrach ogrodniczych w Wielkiej Brytanii. LondyÅ„ski Covent Garden byÅ‚ pierwszym z gÅ‚ównych sklepów w Mountain Warehouse.

    Do 2019 roku Mountain Warehouse zostaÅ‚ otwarty w Londynie, Regent Street, Fulham i Wimbledon. Fort William, Szkocja, St Ives, Cornwall i Buxton, Derbyshire. Magazyn górski znajduje siÄ™ na terenie Stanów Zjednoczonych. Mountain Warehouse otworzyÅ‚ swój pierwszy sklep w Toronto, Ontario, Kanada na poczÄ…tku 2014 r. Lokalizacje w Ameryce PóÅ‚nocnej obejmujÄ… New Jersey, Stany Zjednoczone, Burlington, Kanada i Vancouver, Kanada. Siedziba Mountain Warehouse znajduje siÄ™ w Victoria w Londynie. Sklep znajduje siÄ™ w Victoria Place na stacji London Victoria.

    Oferta firmy

    Mountain Warehouse to wysokiej jakoÅ›ci odzież outdoorowa, tzn. kurtki, buty i spodnie. Mountain Warehouse rozrósÅ‚ siÄ™ od marki sprzedajÄ…cej gieÅ‚dÄ™ do firmy, która sprzedaje gÅ‚ównie odzież, obuwie i sprzÄ™t pod wÅ‚asnÄ… markÄ…. W 2004 r. Marki wÅ‚asne, w tym Mountain Life, Parallels i Snapdragon, stanowiÅ‚y 65%.

    W 2010 r. Sprzedawca wprowadził bardziej techniczną gamę odzieży, Mountainlife Extreme. The North Face Extreme Clothing The North Face i Berghaus.

    Marki Mountainlife i Parallel staÅ‚y siÄ™ częściÄ… Mountain Warehouse. Mountainlife Extreme zostaÅ‚ zastÄ…piony przez Mountain Warehouse Extreme, z obuwiem, akcesoriami i sprzÄ™tem również w ofercie. Porównaj ofertÄ™ firmy z konkurencjÄ… naszej stronie. ProjektujÄ…c wÅ‚asne produkty i dostosowujÄ…c je do rygorystycznych standardów klienta, mogÄ… przeciąć poÅ›rednika. Aby uzyskać tÄ™ samÄ… jakość, ale za o wiele mniej niż w innych sklepach.

    Opinia końcowa

    Mountain Warehouse to marka posiadajÄ…ca dwudziestoletnie doÅ›wiadczenie, oferuje modnÄ… odzież wysokiej jakoÅ›ci, a także artykuÅ‚y outdoorowe w przystÄ™pnych cenach. Bogaty wachlarz produktów oferowanych przez firmÄ™ oraz bogata gama kolorystyczna sprawiÄ…, iż każdy klient może znaleźć dla siebie odpowiednie ubranie do uprawiania sportu: turystyki górskiej, biegania, narciarstwa, czy jazdy na rowerze.

    W Mountain Warehouse opracowujÄ… najlepszy sprzÄ™t outdoorowy dla caÅ‚ej rodziny od 1997 roku. W przeciwieÅ„stwie do innych sprzedawców detalicznych na zewnÄ…trz, nie majÄ… one partii różnych marek. W rzeczywistoÅ›ci sÄ… one przeznaczone wyÅ‚Ä…cznie dla Mountain Warehouse - nie znajdziesz ich nigdzie indziej.

    SÄ… tam, gdzie klienci mogÄ… uzyskać bezpoÅ›redniÄ… poradÄ™ od naszego kompetentnego, przyjaznego personelu. W wiÄ™kszoÅ›ci sklepów możesz też zabrać swojego psa! Wszystko, co robimy, koncentruje siÄ™ na obsÅ‚udze rosnÄ…cej grupy klientów, którzy lubiÄ… to, co mamy do zaoferowania: najlepszy sprzÄ™t, najlepszÄ… obsÅ‚ugÄ™ i najlepsze ceny.

    Polska wersja strony wymaga jednak dopracowania. Na każdej stronie produktu znajduje siÄ™ krótki opis, można jednak skontaktować siÄ™ z dziaÅ‚em obsÅ‚ugi klienta mailowo w celu wyjaÅ›nienia wÄ…tpliwoÅ›ci.

    Mountain Warehouse
    Opinie, skargi i doświadczenia klientów (13)

    4
    31% Kupiłbym tu ponownie!
    Zamówienie
    rating
    3.4
    Serwis
    rating
    3
    Cennik
    rating
    5.8
    Dostawa
    rating
    3.6

    Wszystkie opinie

    Poznaj niezależnie opinie, doświadczenia klientów oraz ich skargi! Dowiedz się o najlepszych sklepach online i dostawcach usług. Teraz klienci decydują, które sklepy są godne uwagi a które nie!

    Ok

    Zamówiony towar (Pianka do pływania) doszedł z 2 dniowym opóźnieniem. Nie musiałam, się kontaktować, ze sklepem.
    Pianka jest dobrej jakosci.
    Niedogodny jest dla mnie brak płacenia tzw. Szybkim przelewem.

    Przez: Ewa16-09-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Tak
    8.5
    rating

    kurtka męska i damska

    Zakupu dokonałam już drugi raz . Wszystko przebiegło zgodnie z danymi w emailu. Kurtka poprzednia dobrej jakości. Sądzę , że tym razem firma też nie zawiedzie. Polecam

    Przez: Gabrysia21-12-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Tak
    10
    rating

    Buty , rękawice

    Drugi i ostatni zakup . Obsługa przy zakupach przez internet to totalna porażka . Zwrot części towaru nadany 2. 11 . 20 . Do dnia dzisiejszego ( 13 . 01 2021 ) brak wpływu należnych pieniędzy . Próba połączenia tel . " Jesteś pierwszy w kolejce , jesteś pierwszy w kolejce "po 40 min. " jesteś pierwszy w kolejce " Za to na swojej stronie mają : " darmowa dostawa ....i bezproblemowe zwroty ". Pomijam fakt namiastki rzekomego rachunku i rzekomo dołączonego arkusza zwrotu ( obowiązkowo musi być dołączony przy zwrocie . Jedna wielka ściema . PRZESTRZEGAM

    Przez: Janusz 14-01-2021
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Nie
    4
    rating

    Kurtka i koszulka

    Jestem rozczarowany firmą.
    Kupuję w sklepach stacjonarnych i tam nie mam nic do zarzucenia, natomiast przez internet dlugi czas oczekiwania na przesyłkę. Ale czarę goryczy przelało brak koszulki w paczce. Nawet nie podjęto próby dosłania tej czy innej tylko zwrócono pieniądze i nie ma tematu.

    Przez: Grzegorz30-12-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Nie
    3
    rating

    NIE POLECAM

    Niestety firma strasznie mnie zawiodła. Zarówno pod względem jakości oferowanego towaru, jak i obsługi poprzez sklep online. Przesyłka szła bardzo długo, do tego 1 z zamówionych rzeczy musiałam reklamować 2 dni po jej otrzymaniu (rozeszły się szwy w kurtce za prawie 400zł...), reklamacja utrudniona - brak jasnych informacji na stronie. Po kontakcie mailowym, odpowiedź, otrzymałam po 2 dniach, reklamacja została zaakceptowana na podstawie zdjęć, jednak wysyłka zwrotu również utrudniona - aplikacja nie działała w punkcie zwrotu, przesyłka kiedy w końcu została nadana szła 10 dni! Do dzisiaj nie otrzymałam zwrotu pieniędzy... NIE POLECAM.

    Przez: Kinga10-12-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Nie
    2.5
    rating

    Realizacja zamówienia

    Realizacja zamówienia totalna tragedia.
    Na 3 zam. tylko jedno dojechało na czas.
    Ostatnie w/g nie zrealizowali a kasę ściągnęli z karty.
    Nie polecam jak porównuje obsługę w innych markowych sklepach np. 4F.

    Przez: Bartek. 08-12-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Nie
    4
    rating

    pobrane pieniądze z karty i brak potwierdzenia zamówienia

    Przy zakupie internetowym, zosłaty pobrane pieniądze z mojej karty, natomiast nie zarejetrował się numer sprzedaży, nie otrzymałam też potwierdzenia zakupu na email. Na podany na stronie telefon bardzo trudno się dodzwonić. Pani która odebrała telefon obiecywała, że pieniądze zostaną zwróce na moje konta. Mineły cztery dni a pieniędzy nadal nie ma.

    Przez: kamila03-12-2020
    aga07-12-2020

    u mnie dokładnie taka sama sytuacja . Czy pieniądze zostały zwrócone ?

    Dominika09-12-2020

    U mnie identyczna sytuacja, wyjasnilo sie juz cos?

    Tatiana17-12-2020

    U mnie też taka sytuacja

    Ola29-12-2020

    u mnie podobna sytuacja, kontakt mailowy z 2-3 dniowym oczekiwaniem na odpowiedź, ostatecznie pieniądze wróciły na konto

    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Tak
    3
    rating

    NIE KUPOWAĆ

    Zdecydowanie NIE POLECAM !!!
    ZŁOŻYŁAM ZMÓWIENIE 4 LIPCA BR. I DO DNIA DZISIEJSZEGO /15.08/ NIE OTRZYMAŁAM ANI PRZESYŁKI ANI ZWROTU ŚRODKÓW. NADMIENIĘ, ŻE WYSŁAŁAM 6 MAILI W TEJ SPRAWIE

    Przez: JOANNA I LESZEK GRABOWSCY15-08-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Nie
    2.5
    rating

    Nie polecam. Brak kontaktu.

    Jedyne co pozytywne to niska cena. Skusiłam się ponieważ w wcześniej kupiłam w sklepie stacjonarnym Zrobiłam zamówienie i 3 tyg nie ma przesyłki. W weekend wyjeżdżam w góry i muszę kupić dziecku buty. Dodatkowo wydać pieniądze. Nie polecam. Kontakt z obsługą zerowy, z firmą kurierską również. Szkoda czasu na ponaglenia

    Przez: Magda29-07-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Nie
    2.5
    rating

    Brak zamówienia

    Nie polecam zakupów za pośrednictwem strony Mountain Warehouse. Niskie ceny i darmowa dostawa kuszą do zrobienia zakupów. Po przesłaniu pieniędzy jest już mniej cudownie. Zamówienie z dnia 2.07 wysłane 15.07, ciekawe kiedy dotrze...po kolejnych dwóch tygodniach? Maskara. Idealnie zachęcają do NIEROBIENIA u nich zakupów! NIE POLECAM.

    Przez: Katarzyn19-07-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Nie
    2
    rating

    Plecak

    NEGATYWNY
    Plecak i scyrozyk wysłane miesiąc temu, po 2 tyg. (po moich 3 mailach) informacja, że zaginęły w transporcie i pytanie czy chcę zwrot czy nadać jeszcze raz. Wybrałem paczkę, bo podobał mi się krój, jednak po dwóch tygodniach nadal nie otrzymałem + zero odpowiedzi na maile.
    NIE PO LE CAM

    Przez: Kuba17-07-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Nie
    2
    rating

    Koszulki

    Po dwóch tygodniach od zamówienia towar "podobno" został wysłany. Deklarowana dostawa 3-5 dni. Więcej u nich nic nie kupię. Odradzam.

    Przez: Łukasz 16-07-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Nie
    3.5
    rating

    Brak produktu

    Witam wyjeżdżam jutro na kemping zamówiłem w sklepie mountainwearhouse śpiwór i buty około 2 tygodnie temu. Towar nie został dostarczony. Kontaktu ze strony sklepu nie ma ...

    Przez: Karol13-07-2020
    Radek15-07-2020

    Miałem podobna sytuacje Zamówiłem spodnie, spodenki i koszulke Towaru brak Kontaktu tel brak Na maile odpisują z kilkudniowym opznieniem twierdząc że towar już wysylaja i... oczywiście brak towaru!

    Ania30-11-2020

    Odradzam. Dostałam buty jakie zamówiłam, ale stare, używane i brudne !!!

    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Tak
    4.5
    rating

    Napisz wlasną opinię o Mountain Warehouse

    Twoja opinia

    FAQ

    Czy Mountain Warehouse jest firmą godną zaufania?

    Obecnie mamy 13 opinii klientów o Mountain Warehouse. Firma otrzymała średnią ocenę w wysokości 4/10, a 31% recenzentów wskazało, że ponownie kupiliby produkt tej marki.

    Jakie usługi lub produkty oferuje Mountain Warehouse?

    Mountain Warehouse działa głównie w kategorii Sklepy internetowe, a dokładniej w Moda.

    Przeczytałem wszystkie recenzje. Co teraz?

    Spodobały ci się recenzje? Jeżeli tak, to złóż zamówienie bez wahania na Mountain Warehouse . Jeżeli nie, możesz znaleźć wiele innych brands na naszej stronie.