NiezależnaOpinia

    Opinie VIABUY

    Anonimowe karty pÅ‚atnicze stajÄ… siÄ™ coraz bardziej popularne w Internecie. Komisja Nadzoru Finansowego sugerowaÅ‚a bankom na terenie Polski usunąć je ze swojej oferty, jednak lukÄ™ szybko zapeÅ‚niajÄ… firmy zagraniczne. JednÄ… z nich jest VIABUY – przepÅ‚acona karta pÅ‚atnicza MasterCard. W odniesieniu dla niektórych to najlepsza metoda na ochronÄ™ przed komornikiem.

    Co to jest VIABUY?

    VIABUY to anonimowa karta przedpÅ‚acona z przypisanym do niej numerem konta (9-cyfrowy). KartÄ™ można używać caÅ‚kowicie w identyczny sposób jak każdÄ… innÄ… kartÄ™ debetowÄ… czy kredytowÄ…. Jest przyjmowana w 35 milionach miejscach na caÅ‚ym Å›wiecie i w Internecie.

    Przyjemnym atutem jest to,że można w dowolnym momencie doÅ‚adowywać kartÄ™ VIABUY pieniÄ™dzmi na wiele sposobów. Karta dostÄ™pna jest bez podpisywania jakiejkolwiek umowy.

    Sama firma reklamuje kartę VIABUY jako "Jedną dla wszystkich Viabuy Prepaid Mastercard bez kontroli wiarygodności kredytowej i dodatkowych procedur identyfikacyjnych".

    Karty #Viabuy #Revolut - #Poradnik | Walusie w podróży #1 #13

    Kto może zamówić kartÄ™ VIABUY?

    KartÄ™ może zamówić każda osoba. Najważniejszym wamaganiem dla klientów to, oczywiÅ›cie, peÅ‚noletność, mieć ukoÅ„czone 18 lat i zÅ‚ożyć wniosek przez Internet. Należy wpisać swój adres i w ciÄ…gu 24 godzin karta już bÄ™dzie w twoich rÄ™kach. Okres ważnoÅ›ci takiej karty trwa 3 lata.

    VIABUY nie weryfikuje Klientów w Biurze Informacji Kredytowej i biurach informacji gospodarczej. Konto i karta dostÄ™pne sÄ… dla osób zadÅ‚użonych, z komornikiem sÄ…dowym i zalegÅ‚oÅ›ciami w spÅ‚acie.

    WedÅ‚ug VIABUY, 100% wniosków o kartÄ™ rozpatrywana jest pozytywnie (dotyczy mieszkaÅ„ców Unii Europejskiej).

    Co oferujÄ…?

    Oprócz zwykÅ‚ych funkcji bankowoÅ›ci elektronicznej konto karty VIABUY, oferuje dodatkowe funkcje i usÅ‚ugi: Monitoring karty VIABUY zapewnia maksymalne bezpieczeÅ„stwo oraz kontrolÄ™ kosztów na karcie VIABUY Prepaid Mastercard. Zgodnie z życzeniem klienta, po każdym doÅ‚adowaniu, skorzystaniu z karty kredytowej VIABUY i jej obciążeniu można otrzymać bezpÅ‚atne powiadomienie drogÄ… elektronicznÄ… lub pÅ‚atne w postaci wiadomoÅ›ci SMS (0,41 PLN / SMS). DziÄ™ki temu masz zawsze bieżące informacje o aktualnych obrotach na karcie VIABUY Prepaid Mastercard. Dane osobowe, takie jak adres, numer telefonu komórkowego lub adres e-mail, można Å‚atwo i szybko zmieniać poprzez konto karty. Tutaj można zmienić również hasÅ‚o, odblokować kod PIN, zażądać przypomnienia kodu PIN przez SMS, zamówić dodatkowe karty do konta albo otrzymać osobisty link programu „Klienci zdobywajÄ… klientów”.

    Ile kosztuje karta VIABUY?

    OczywiÅ›cie karta nie jest darmowa. Przy zamówieniu karty pobierajÄ… jednorazowÄ… opÅ‚atÄ™ w wysokoÅ›ci 375 zÅ‚. Przez pierwsze 3 lata pozostajÄ… bez pobierania opÅ‚aty rocznej. Od 4 roku użytkowania, opÅ‚ata roczna to 125 zÅ‚.

    Kontakt

    Tutaj niczego specjalnego nie uświadczymy, mamy jedynie dostęp do standardowego formularza kontaktowego oraz mail (service.pl(at)viabuy.com ) dostępnych do wglądu na stronie.

    Zostaw swojÄ… opiniÄ™ o VIABUY

    Każda opinia jest dla nas ważna i pomaga w zapewnieniu najlepszej jakoÅ›ci poziomu usÅ‚ug dla naszym klientom. Dlatego, jeÅ›li korzystaÅ‚eÅ› lub korzystasz z naszej oferty, podziel siÄ™ swojÄ… opiniÄ… na temat karty VIABUY. DziÄ™ki Twojej ocenie potencjalni klienci Grupy VIABUY otrzymajÄ… informacje, które pomogÄ… im w wyborze odpowiedniej usÅ‚ugi. Natomiast Grupa VIABUY bÄ™dzie mogÅ‚a utrzymać poziom oraz zapewnić najlepszÄ… obsÅ‚ugÄ™ zarówno obecnym jak i przyszÅ‚ym klientom.

    VIABUY
    Opinie, skargi a doświadczenie klijentow (12)

    3.2
    0% Będę kupować tutaj nadal!
    Zamówienie
    rating
    3.2
    Serwis
    rating
    2.2
    Cennik
    rating
    3.6
    Dostava
    rating
    3.6

    Wszystkie opinie

    Czytaj o doswiadczeniach klientów, niezależnie opinie oraz skargi! Dowiedż się o najlepszych (online) sklepach. Wspólnie zdecydujemy, które sklepy są godne naszey uwagi a które nie!

    Przepadły pieniądze

    UWAGA!!! Należy zaprzestać korzystać VIABUY. Moje pieniądze też przepadły.

    Przez: Mirosław 22-03-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Nie
    2
    rating

    OSZUŚCI !!!!

    Niestety straciłem prawie 7 tys zł. To oszuści i wyłudzacze. Jedyny możliwy kontakt to chat z ich strony. Zasilenie karty nie dociera już trzeci tydzień, oni ściemniają, że pieniądze nie dotarły, a bank, w który zlecono przelew poświadcza wykonanie zlecenia przelewu. Obiecują i obiecują wyjaśnienie sprawy, ale nic z tego Kilkanaście maili bez odpowiedzi. Ignorancji totalni. Dziwię się, że Mastercard swoją marką firmuje takiego wrzoda!

    Przez: Marcin 10-03-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Nie
    2
    rating

    Kradzież

    Ostrzegam wszystkich przed korzystaniem z karty Viabuy. Przelew zlecony 20.12.2019 roku do dzisiaj do mnie nie dotarł. Kwota przelewu to 4.5 tys zł. W biurze obsługi informują jedynie o aktualnym numerze konta i ani myślą rozliczyć się z klientem

    Przez: Anna 29-01-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Nie
    2
    rating

    Viabuy

    Ja również wpłaciłam pieniądze na swoja kartę Viabuy i niestety do dnia dzisiejszego nie jestem w stanie uzyskać informacji gdzie one są.Zgadzam się że zaczęło się to po zmianie siedziby banku.Na dzień dzisiejszy jest to 1600zł.wpłacałam zawsze na tej samej poczcie.We wrześniu ubiegłego roku straciłam 1000zł potem listopad 500 i za jakiś czas 100zł.Na dodatek przychodzą mi dziwne maile o braku kasy dla jakichś dziwnych osób czy firm.Nie wiem co robić nie mam nr konta jaki był nie znam tego co niby jest teraz,a na dodatek nie mogę nigdzie zobaczyć własnego nr konta w swoim logowaniu się do konta.Wyświetla historie wydatków ale nr konta brak.

    Przez: Edyta 25-01-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Nie
    6.5
    rating

    zmiana konta

    od 9 grudnia szukam swoich pieniędzy. Zmieniono konto bez powiadomienia, teraz każą szukać samemu pieniędzy w banku. Bank nie znajduje takiego konta. Strach się bać.Ale mam nadzieję. Dotychczas było ok

    Przez: Elzbieta 30-12-2019
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Nie
    4
    rating

    Viabuy - katastrofa.

    Po ponad roku bezproblemowych przelewów, kiedy Viabuy zmieniło bank z ING na inny bez informowania klientów, moje przelewy uposażenia zniknęły tydzień temu. Nie pomagają maile i rozmowy telefoniczne z Obsługą klienta w Luksemburgu.
    Przekazywana jest informacja, że sprawa jest skierowana do "tajemniczego działu technicznego" i na tym koniec.
    ODRADZAM korzystanie z Viabuy.

    Przez: Piotr Paweł Skora 13-12-2019
    Łukasz 18-12-2019

    Witaj, jak teraz wygląda Twoja sprawa? Mam bardzo podobną sytuację.

    Łukasz 1 27-12-2019

    Cześć,rozwiązałeś sytuacje?

    Elżbieta 30-01-2020

    Ja też od 9 grudnia nie mogę odzyskać swoich pieniędzy. Już chyba 20 maili, informacja iż zespół techniczny się tym zajął, nadali mi jakiś nr biletu i cisza.

    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Nie
    2
    rating

    Viabuy stracisz pieniądze uwaga !!!!

    Przestrzegam przed zakupem karty. Podane przez nich konto na stronie banku ING jest nieaktualne i każda wpłata na swoją kartę to strata pieniędzy! !
    Wycofali się z rynku polskiego a kartę od firmy PPRO Financial przejęła Crosscard sa. O niczym nie poinformowali. Wpłaciłem ostatnio około 3 tysięcy i przepadły. Odpowiadają że to nie ich konto i nic ich to nie interesuje! !

    Przez: Jan 07-11-2019
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Nie
    6
    rating

    Viabuy i kradzież pieniędzy!!!!!!

    Po raz drugi w ciągu dwóch miesięcy
    Po raz drugi w ciągu dwóch miesięcy, ktoś próbuje pobrać pieniądze z mojego konta, 20 razy po cencie z USA , a dziś w nocy ponownie i skutecznie z USA i Londynu wcieło około 600 zł Skr skrill GBR , 75 razy dzwoniłem na infolinię brak kontaktu , około 10 email wysłanych i brak odpowiedzi TO JEST PARANOJA I ZLEWANIE KLIENTA , NIE POLECAM I podejrzewam że straciłem pieniądze......

    Przez: Marek 08-07-2019
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Nie
    4
    rating

    Nawet NIE RYZYKUJ

    Przez ponad rok OK. Pierwsze wyższe doładowanie BLOKADA ŚRODKÓW (przelew między WŁASNYMI kontami) i info że mam przedstawić notarialne zaświadczenie że MOJE JEST MOJE :) Do dziś (pomimo zapewnień że kasa wróci po 14 dniach) kasy nie oddano!

    Przez: Jacek 25-06-2019
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Nie
    2
    rating

    Nie wiarygodni

    Jeżeli chcesz się pozbyć pieniążków to idealne miejsce. Zero odzewu z ich strony od maja 2019. Zakończyli współpracę z serwisem polskim i dla, kontakt z nimi się urwał. NIE POLECAM

    Przez: Adam 17-06-2019
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Nie
    2.5
    rating

    Viabuy =Złodzieje

    Naprawdę ta firma to jedno wielkie oszustwo. Niech nikt u nich nie zakłada konta. Wpakuja was w kłopoty tak jak ja zostałem wpakowany. Wyludzaja pieniądze, kradną w żywe oczy. Na koniec gdy się do nich klient dobiera to blokują konto i niby że taki użytkownik jest nieznany. Jeszcze przyjdzie dzień w którym znajdę się w Anglii i zastukam do drzwi ich biura.

    Przez: Olgierd 06-05-2019
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Nie
    2
    rating

    VIABUY

    Szanowni Państwo
    Jako, iż coraz więcej osób skarży się na możliwość popełnienia przestępstwa przez VIABUY, osoby poszkodowane prosimy o kontakt z naszą Kancelarią. Zamierzamy wystąpić przeciwko tej instytucji oraz zakończyć ich działalność, która może nosić znamiona działalności przestępczej wynikającej z oszustwa finansowego, tj. art.286KK.
    kancelaria@lexoptimum.com.pl

    Przez: Kierownik Kancelarii Prawniczej 29-03-2019
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Będę kupować tutaj nadal
    Nie
    2.5
    rating

    Napisz wlasną opinię o VIABUY

    Twoja opinia

    FAQ

    Czy VIABUY jest firmą godną zaufania?

    Obecnie jest 1 opinia klienta o VIABUY. Średnio firma otrzymała ocenę w wysokości 3.2/10, a 0% recenzentów wskazało, że ponownie kupiliby produkt tej markę.

    Jakie usługi lub produkty oferuje VIABUY?

    VIABUY działa głównie w kategorii Finanse, a dokładniej w Money Transfer.

    Przeczytałem wszystkie recenzje. Co teraz?

    Você teve uma impressão positiva das avaliações? Nesse caso, você pode fazer seu pedido no site da VIABUY com confiança. Caso contrário, você pode encontrar muitas outras marcas para ler no nosso site!