NiezależnaOpinia

    Opinie Kiwi.com

    Znowu szukasz biletów lotniczych na wymarzone wakacje i masz już dość? Wszyscy to znamy, linie lotnicze ze sobÄ… nie wspóÅ‚pracujÄ…, zawsze te, przez które jest najlepsze i najtaÅ„sze poÅ‚Ä…czenie. Trudno, trzeba pójść na kompromis, nie można mieć wszystkiego. Ale czy na pewno? Na szczęście, rozwój technologii pozwoliÅ‚ nam rozwiÄ…zać ten problem za pomocÄ… wyszukiwarek biletów i przejazdów. Ale którÄ… wybrać, która naprawdÄ™ jest godna zaufania i nie opuÅ›ci nas, kiedy bÄ™dziemy siedzieć samotni na lotnisku czekajÄ…c na już spóźniony samolot o 10 godzin? No wÅ‚aÅ›nie, od tego sÄ… ludzie. WylewajÄ… swoje myÅ›li do internetu na temat danej wyszukiwarki, a my to zbieramy i przekazujemy Tobie. W ten sposób oszczÄ™dzasz pieniÄ…dze i czas, zachowujÄ…c maksymalne korzyÅ›ci.

    Przez podróżników dla podróżników - Kiwi.com

    W 2011 roku, gość o imieniu Oliver, taki sam, jak ja czy ty, szukajÄ…c biletów na podróż, wpadÅ‚ na pomysÅ‚, który może zmienić Å›wiat. WÅ‚asna wyszukiwarka lotów. Od razu dzwoni do Jozefa i rozpoczynajÄ… wspóÅ‚pracÄ™. Kilka miesiÄ™cy później, w pomysÅ‚ zostaÅ‚y zainwestowane pierwsze konkretne pieniÄ…dze. W kwietniu 2012 roku, oficjalnie zaÅ‚ożona firma Kiwi.com bierze siÄ™ do pracy nad rozwojem algorytmu. Przez kolejne 3 lata, spóÅ‚ka niesamowicie rozwija siÄ™, wchÅ‚aniajÄ…c Which Airline, a na poczÄ…tku 2015 roku wycena siÄ™ga prawie 10 milionów dolarów! 2 lata później w wyniku fuzji Amadeus i Kiwi Flights zostaje podpisana umowa Kiwideus, tym samym tworzÄ…c najwiÄ™kszÄ… bazÄ™ lokalnych lotów na Å›wiecie. Na koniec 2017 roku firma zostaÅ‚a uznana za najszybciej rozwijajÄ…cÄ… siÄ™ firmÄ™ w branży, a wzrost przychodów wzrósÅ‚ ponad dwukrotnie! PorównujÄ…c z rokiem poprzednim. Prognozy rozwoju sÄ… usytuowane na poziomie 25%. Prostota i dostÄ™pność, to dwa gÅ‚ówne filary firmy. Wg statystyk przez firmÄ™ nakreÅ›lonych, wynika, że codziennie wystÄ™puje ponad 90 milionów zapytaÅ„, ponad 15 miliardów poÅ‚Ä…czeÅ„ lotniczych oraz sprzedaż na poziomie 25 tysiÄ™cy dziennie. Dziennik Today napisaÅ‚: “Twój plan podróży może obejmować przesiadki miÄ™dzy liniami, które nie prowadzÄ… wspóÅ‚pracy partnerskiej. Przesiadki te sÄ… niewidoczne w standardowych wyszukiwarkach. DziÄ™ki temu możesz tanio podróżować z przesiadkami i zwiedzać caÅ‚y Å›wiat”.

    TRANSFORM PAPER INTO COOL CRAFTS

    Gdziekolwiek i kiedykolwiek - Kiwi

    Zakres możliwoÅ›ci jakimi dysponuje Kiwi.com, to odprawa z 99% linii lotniczych na Å›wiecie za pomocÄ… jednego biletu. W zależnoÅ›ci od Twojego budżetu, wybierasz lot, klasÄ™ przelotu, datÄ™ na stronie gÅ‚ównej. I lecisz. bardzo prosto i przyjemnie. Dla cyfrowych nomadów czy szukajÄ…cych wrażeÅ„ podróżników czeka opcja w fazie BETA - Nomad albo Multi-City. Portal jest obsÅ‚ugiwany w dziesiÄ…tkach jÄ™zyków z caÅ‚ego Å›wiata, w tym także w polskim oraz oferujÄ™ pÅ‚atnoÅ›ci w wiÄ™kszoÅ›ci czoÅ‚owych walut. Jak na standard przystaÅ‚o, Kiwi.com oferujÄ™ aplikacjÄ™ na android czy iOS. W zwiÄ…zku z tym mamy np. opcjÄ™ wglÄ…du do kart pokÅ‚adowych offline, a aplikacja pomoże nam wyznaczyć drogÄ™ i powiadomi nas o najlepszych okazjach. Warto zwrócić uwagÄ™ na warunki gwarancji. Gwarancja obejmuje opóźnienia lotów, anulowanie lotów i zmian w harmonogramie. W zamian dostaniemy zwrot pieniÄ™dzy bÄ…dź zamianÄ™ lotu. Uwaga, jeÅ›li utkniemy na lotnisku nie z naszego powodu, otrzymamy wsparcie w postaci darmowego noclegu, transportu na inne lotnisko czy nawet czegoÅ› do zjedzenia. Firma prowadzi wspóÅ‚pracÄ™ na zasadach B2B & Partners, czyli jeżeli mamy swojego bloga lub strone internetowÄ… to mamy możliwość wziÄ™cia udziaÅ‚u w programie partnerskim, zdobywajÄ…c tym samym 3% prowizji za każdego klienta. Prowadzony jest także blog dla podróżników, opisujÄ…cy ciekawe miejsca i porady od podróżników dla podróżników.

    O jeny… Samolot mi odleciaÅ‚ - Kiwi Loty Kontakt

    JeÅ›li odleciaÅ‚ Ci samolot, spóźniÅ‚ siÄ™ albo Ty siÄ™ spóźniÅ‚eÅ›, cokolwiek. Bez obaw! Istnieje centrum pomocy Kiwi, pomogÄ… Ci ze wszystkim. nawet jeÅ›li potrzebujesz natychmiastowej pomocy albo nie wiesz, minutÄ™ przed wyjazdem na lotnisko, ile może ważyć Twój bagaż. Wszystkie problemy można bardzo Å‚atwo rozwiÄ…zać przez centrum pomocy i kontakt.

    Daj znać co sÄ…dzisz o firmie Kiwi.com. KorzystaÅ‚eÅ› z ich usÅ‚ug? CoÅ› Ci nie odpowiadaÅ‚o, a może wrÄ™cz przeciwnie? JesteÅ› zachwycony? Napisz kilka sÅ‚ów, pomóż innym kupić bilet w odpowiednim miejscu.

    Kiwi.com
    Opinie, skargi i doświadczenia klientów (14)

    2.4
    21% Kupiłbym tu ponownie!
    Zamówienie
    rating
    2.6
    Serwis
    rating
    2
    Cennik
    rating
    2.8
    Dostawa
    rating
    2.2

    Wszystkie opinie

    Poznaj niezależnie opinie, doświadczenia klientów oraz ich skargi! Dowiedz się o najlepszych sklepach online i dostawcach usług. Teraz klienci decydują, które sklepy są godne uwagi a które nie!

    bilety

    Prawie 10 miesięcy ubiegam się o zwrot kasy... Oszuści i krętacze. Polska infolinia nie działą, brak kontaktu mailowego ... Zwrócili na razie tylko połowę kwoty...

    Przez: Agnieszka14-06-2021
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Nie
    2
    rating

    Bilety lotnicze

    W życiu więcej nie kupię biletów u żadnego pośrednika a kiwi.com to dramat Nie chcą mi udostępnić danych do logowania, żebym na stronie wizzair zmienić lot na przyszły rok Piszą, że muszę to zrobic u nich i w zasadzie tracę pieniądze za tamte bilety, a dostaje rabat 10 euro na zakup nowych biletów. Złodzieje i oszuści!!! Nie mogę lecieć w tym roku I poszło 1500 zł w plecy . Zgłosiłam sprawę do rzecznika praw konsumenta, ale nie wiem czy coś się uda zrobić w tej sprawie. Dno!!!!

    Przez: Agnieszka 10-06-2021
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Tak
    2
    rating

    Bilet lotniczy

    Dno ! zero kontaktu - tylko boty udzielają odpowiedzi. Zakupione bilety z przesiadką - wydane 2K. Drugi lot odwołany - propozycja zastępczego lotu - spoko z 4 godzin na 14 godzin - jakaś masakra.
    Jeszcze jak czytam, na co mogą sobie pozwolić, a na co klient, to krew mnie zalewa. Takie firmy powinny mieć zakaz prowadzenia działalności - jawne oszustwo. Jak mówią - "mądry Polak po szkodzie" - nigdy więcej !

    Przez: Marcin31-05-2021
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Tak
    2
    rating

    Lot Warszawa- Sydney

    KIWI.com sprzedało nam bilety przez Stany Zjednoczone, kiedy granice Stanów były zamknięte nawet dla tranzytu. Bilety kosztowały około 13 000 PLN. Z zakupionych biletów udało nam się wykorzystać 1 i dolecieć aż do Londynu, gdzie musieliśmy zakupić kolejne bilety, za kolejne 14 000 PLN!!! Wylot był 3 marca, 10 marca złożyłam reklamację i zero odzewu! Mamy 12 maja, a u nich na stronie informacja, że mają dużo reklamacji i proces zwrotów jest powolny!!! Jak sprzedają w bilety w PL, to podlegają polskiemu prawu i mają 2 tygodnie na załatwienie reklamacji, więc już są dawno po terminie. Mi bank nalicza odsetki na karcie kredytowej, bo przecież ich nie obchodzi, że KIWI.com nie jest w stanie obsłużyć reklamacji na czas. Jest to zwyczajne naciągactwo, bo po co by sprzedawali bilety, na których nie można polecieć?

    Przez: Magda12-05-2021
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Nie
    4
    rating

    Kiwi

    Oszusci

    Przez: Rafał13-01-2021
    Piotr23-02-2021

    Witam Opiszę sytuację z rezerwacją. Bilety kupine z skyscanner za posrednictwem kiwi.com . Na każdej zakładce piękna zachęta że kiwi daje gwarancję za odwołany lot lub zmianę. A taki ch.. Odwołali jeden lot wizzair i cały plan podróży legł. Oczywiście pomocne kiwi stwierdziło cyt. "Dzień dobry, Panie X kontaktujemy się w sprawie rezerwacji . Jeśli chodzi o zmianę lotu, można to zrobić na stronie Zarządzaj rezerwacją, należy po prostu przewinąć w dół i kliknąć „zmiana” w podsumowaniu podróży. Informujemy, że podczas pierwszej rezerwacji wybrał Pan taryfę Fare Saver Ticket. Zgodnie z jej regulaminem, zmiana lotu jest uważana za zakup nowego biletu, a tylko 10 EUR zostanie odjęte od kwoty nowego lotu, o który Pan poprosił. Oprócz tego, po pomyślnym zrealizowaniu zmiany lotu zwrot za oryginalne loty nie będzie już możliwy, ponieważ cena nowego lotu została obniżona o 10 EUR, zgodnie z ustaleniami dotyczącymi ceny biletu w taryfie Saver. Odnosnie gwarancji. Ta usługa jest zawarta w Pańskim zgłoszeniu pomocy technicznej i możemy ją aktywować, jeśli napotka Pan normalne opóźnienia lub anulowanie na lotnisku, ale jeśli zmienił Pan lot bezpośrednio z liniami lotniczymi, ta usługa zostanie anulowana, jak wspomniał mój kolega" I tu się zaczyna zabawa zmowa wizzair i kiwi Od wizzair nie da się nic odzyskać nawet znając numer rezerwacj na własne nazwisko bo to nie my osobiście robiliśmy a kiwi. A kiwi ogólnie uwaza że to nasza wina że wizzair odwołało lot i jak zmieniamy rezerwację to kupujemy nowy bilet i płacimy. I tu pytanie co się dzieje z pieniędzmi od wizzar które zwrócą do kiwi ? Śmierdzi na odległość a nie ma komu się pożalić. Długo by jeszcze pisać ale bezsilność i wqrw ... Kupujcie bilety bezpośrednio u lini lotniczych bo inaczej stosują takie praktyki i nie ma winnych a człowiek lżejszy o parę stów. Przypominam to nie ja chciałem zmienić loty tylko odwołała to linia lotnicza. KIWI wysyła wiadomość żeby zmienić lot i dostępne opcje rezerwacji A potem twierdzi że to my chcieliśmy zmienić lot i tak jest w umowie i płacimy podwójnie a kasa do zwrotu się nie należy bo łaskawie dali nam zniżkę 10euro na nowy bilet.A cała kaska odzyskana od wizzair hyc do skarboneczki ...

    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Nie
    2
    rating

    Kiwi

    Oszuści!!!!!

    Przez: Raf13-12-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Tak
    2
    rating

    Uwaga: oszuści !

    Oszuści i tyle. Nie polecam. Czekam już 6 miesięcy na pieniądze, które wzięli a loty się nie odbyły. Proponują śmieszne vouchery w kwocie 10% wartości lotów. Gwarancja KIWI to żart. Założona sprawa w

    Przez: Kuba09-10-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Nie
    2
    rating

    oszusci

    oszuści zmiana terminów lotów i nie chcą zwrócić pieniędzy

    Przez: Arkadiusz19-08-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Nie
    2
    rating

    Za duzo drukowania

    Niestety jestem podobnego zdania. Chociaż u mnie zostałem odprawiony i na maila dostałem bilet elektroniczny i kartę pokładową. Zainstalowałem nawet apke kiwi.com i też mam kartę pokładową tylko co z tego jak wszystko trzeba drukować, tak samo jak bilet elektroniczny który w moim przypadku zajął 7 stron.
    To już nawet w najgorszym rajanerze moża było używać elektronicznych biletów.

    Przez: Michał07-08-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Nie
    3
    rating

    Nigdy w życiu

    Nie polecam tej firmy. Po opłacie rezerwacji czekałem około 24 godzin na bilet, po czym dostałem mail że bilet podrożał o 49 euro i muszę jeszcze dopłacić lub zrezygnować. Oczywiście zrezygnowałem z zakupu bileta w tej firmie i kupiłem bezpośrednio u przewoznika.
    WNIOSEK jest taki że kupujcie bezpośrednio u przewoznika jeśli nie chcecie ponieść dodatkowych kosztów.

    Przez: Robert25-07-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Nie
    2
    rating

    bilet lotniczy

    nigdy juz nie kupie

    Przez: ZBIGNIEW JANIK04-07-2020
    Zamówienie
    rating
    Serwis
    rating
    Cennik
    rating
    Dostawa
    rating
    Kupiłbym tu ponownie
    Nie
    3.5
    rating

    Napisz wlasną opinię o Kiwi.com

    Twoja opinia

    FAQ

    Czy Kiwi.com jest firmą godną zaufania?

    Obecnie mamy 14 opinii klientów o Kiwi.com. Firma otrzymała średnią ocenę w wysokości 2.4/10, a 21% recenzentów wskazało, że ponownie kupiliby produkt tej marki.

    Jakie usługi lub produkty oferuje Kiwi.com?

    Kiwi.com działa głównie w kategorii Wakacje i podróże, a dokładniej w Budżetowe podróżowanie, Bilety lotnicze.

    Przeczytałem wszystkie recenzje. Co teraz?

    Spodobały ci się recenzje? Jeżeli tak, to złóż zamówienie bez wahania na Kiwi.com . Jeżeli nie, możesz znaleźć wiele innych brands na naszej stronie.